Skip to main content

Ultima zi în care te mai poți înscrie în cursă! În două săptămâni, Timotion va da start ediției din acest an

Este ultima zi disponibilă pentru înscrieri, la cea de-a zecea ediție Timotion, cel mai mare eveniment caritabil şi sportiv din vestul țării.

Evenimentul va avea loc pe 12 mai, în Piața Huniade, iar, anul acesta, doritorii de mișcare și fapte bune au la dispoziție 8 curse de alergare şi pedalare.

Participanţii pot susţine 17 iniţiative din judeţul Timiş prin redirecţionarea taxei de participare la cursele Timotion:

Cursele necronometrate:

-Cursa Hamilton de 2 km

-Cursa Decathlon – Distracție pe roți

-Cursa Flex – Timotion Everywhere, o cursă pentru cei care nu sunt în Timişoara în ziua evenimentului, dar doresc să susţină un proiect din comunitate

-Cursa Continental a Micilor Campioni Timotion, o cursă pentru echipe de copii cu vârste între 7-11 ani

Cursele cronometrate:

-Cursa Profi de 5.5 km

-Cursa Akwel de 10.5 km

-Semimaratonul Flexik de 21 km

-Cursa Dräxlmaier –  ciclism de 10 km

În plus, cei mai inimoși participanți pot deveni fundraiseri pentru proiectul lor de suflet și pot strânge la rândul lor fonduri pentru susținerea acestuia.

Anul acesta, organizaţiile, şcolile şi grupurile de iniţiativă a căror proiecte Timotion pot fi susține cu o donaţie şi prin mişcare sunt următoarele: Asociaţia Action for People, grup de iniţiativă Atlas CNB de la Colegiul Naţional Bănăţean, Asociaţia Colț de Banat, Asociaţia Copii și Zâne, Asociaţia Educația la Sat, Asociația Little People România, LOGS Grup de Inițiative Sociale, Asociația Micile Comori, Asociaţia Piticii Monei, Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, Școala Gimnazială Nr. 27 din Timișoara, Școala Gimnazială Boldur, Asociaţia Școala mamei Junior, Asociația Seeds of Kenosis – Education, Asociaţia Superhumans Romania, Fundaţia United Way România şi Caravana cu Medici.

Educaţia, sănătatea şi suportul psiho-emoţional şi social sunt temele majore pe care proiectele din acest an le ating.

Le cea de-a zecea ediție Timotion, organizatorii, Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Alergotura, pregătesc o serie de surprize pe traseele de alergare sau pedalare, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Astfel, în Piaţa Huniade vor avea loc ateliere și vor fi amplasate standuri de prezentare a partenerilor Timotion şi a celor 17 organizaţii, şcoli şi grupuri de iniţiativă care se bucură de susținerea comunității la această ediție.

Organizatorii anunță o duminică plină de voie bună, muzică și mișcare, pentru cei peste 3000 de participanţi așteptați la START în acest an.

Timotion este cel mai mare eveniment sportiv și de strângere de fonduri din zona de vest a țării, implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Clubul Sportiv Alergotura. Evenimentul urmărește să dezvolte filantropia şi să inspire comunitatea să adopte un stil de viață sănătos, în care alergarea şi pedalarea sunt o opțiune.

Ajuns la ediţia cu numărul 10, Timotion aduce oameni, organizaţii şi companii împreună, iar impactul său major în comunitate se traduce prin: peste 26.000 departicipanţi la curse, peste 1.000 voluntari implicați, donaţii de peste 2.563.000 lei strânse pentru 146 de proiecte comunitare care au adus schimbare în bine acolo unde au acţionat, în Timişoara sau în regiunea de vest.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.