Skip to main content

Ultima veste despre Pasarela Îndrăgostiţilor! Când va începe demolarea ei şi care este termenul estimat pentru finalizarea noului pod pietonal?

La aproape un an de când traficul pietonal de pe Pasarela Îndrăgostiţilor a fost închis, procedurile privind demolarea ei şi construirea alteia noi bat pasul pe loc.

Abia la începutul lui 2024, Primăria Timişoara va lansa licitaţia pentru realizarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor, iar firma câştigătoare va avea la dispoziţie 11 luni pentru finalizarea proiectului.

Conform documentaţiei, trei luni sunt prevăzute pentru proiectare şi încă opt luni, pentru lucrările propriu-zise.

Un termen optimist, avansat de reprezentanţii Primăriei, pentru finalizarea investiţiei este începutul anului 2025.

***

Pasarela Îndrăgostiţilor a fost ridicată peste râul Bega, în anul 1949, iar de atunci nu a fost niciodată reabilitată.

Pasarela leagă Parcul Copiilor de Parcul Regina Maria, în zona intersecției dintre bd. Corneliu Coposu și str. H. Pestalozzi.

În 2016, autorităţile locale au cuprins-o pe lista de investiţii, însă au găsit cu greu o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate.

În aceste sens, au fost organizate cinci licitaţii, iar la patru dintre ele nu s-a prezentat nimeni, deşi suma iniţială, de 40.000 de euro a fost suplimentată.

Într-un final, Pod-Proiect a realizat documentaţia, contra sumei de 57.000 de lei, iar aceasta a fost predată administraţiei locale, în vara anului 2023.

De atunci, reprezentanţii Primăriei nu au reuşit să organizeze licitaţia pentru demolarea pasarelei actuale şi construirea alteia noi, lucrări estimate la 11 milioane de lei.

Noua pasarelă va avea o structură de oțel-beton, va fi mai lată și mai spațioasă decât cea veche şi va permite trecerea liberă a ambarcațiunilor de agrement sau transport public de persoane pe Canalul Bega.

Aceasta va fi iluminată arhitectural și va avea puncte de belvedere lângă rampele de acces, pentru a nu restricționa circulația pe pod.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.