Skip to main content

Ultima veste despre Pasarela Îndrăgostiţilor! Când va începe demolarea ei şi care este termenul estimat pentru finalizarea noului pod pietonal?

La aproape un an de când traficul pietonal de pe Pasarela Îndrăgostiţilor a fost închis, procedurile privind demolarea ei şi construirea alteia noi bat pasul pe loc.

Abia la începutul lui 2024, Primăria Timişoara va lansa licitaţia pentru realizarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor, iar firma câştigătoare va avea la dispoziţie 11 luni pentru finalizarea proiectului.

Conform documentaţiei, trei luni sunt prevăzute pentru proiectare şi încă opt luni, pentru lucrările propriu-zise.

Un termen optimist, avansat de reprezentanţii Primăriei, pentru finalizarea investiţiei este începutul anului 2025.

***

Pasarela Îndrăgostiţilor a fost ridicată peste râul Bega, în anul 1949, iar de atunci nu a fost niciodată reabilitată.

Pasarela leagă Parcul Copiilor de Parcul Regina Maria, în zona intersecției dintre bd. Corneliu Coposu și str. H. Pestalozzi.

În 2016, autorităţile locale au cuprins-o pe lista de investiţii, însă au găsit cu greu o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate.

În aceste sens, au fost organizate cinci licitaţii, iar la patru dintre ele nu s-a prezentat nimeni, deşi suma iniţială, de 40.000 de euro a fost suplimentată.

Într-un final, Pod-Proiect a realizat documentaţia, contra sumei de 57.000 de lei, iar aceasta a fost predată administraţiei locale, în vara anului 2023.

De atunci, reprezentanţii Primăriei nu au reuşit să organizeze licitaţia pentru demolarea pasarelei actuale şi construirea alteia noi, lucrări estimate la 11 milioane de lei.

Noua pasarelă va avea o structură de oțel-beton, va fi mai lată și mai spațioasă decât cea veche şi va permite trecerea liberă a ambarcațiunilor de agrement sau transport public de persoane pe Canalul Bega.

Aceasta va fi iluminată arhitectural și va avea puncte de belvedere lângă rampele de acces, pentru a nu restricționa circulația pe pod.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.