Tupeu fără limite! Primarul care a închis Centrul de Zi se laudă acum cu redeschiderea lui

Veşti bune pentru părinţii copiilor din Dumbrăviţa care aşteaptă de aproape un an, redeschiderea Centrului de Zi din comună.

Este vorba despre clădirea în care funcţionau Centru Social pentru copiii care provin din familii cu probleme financiare şi Centrul pentru copii cu dizabilităţi.

Aceastea stau cu lacătul de uşă de mai bine de opt luni, sub pretextul lipsei unui aviz, aşa cum i-a anunţat pe părinţi, chiar primarul, Horia Bugarin.

CITEŞTE ŞI: Video: Ceremonie impresionantă, la Londra! Regina părăseşte pentru ultima dată, Palatul Buckingham

În toată această perioadă, familiile copiilor care beneficiau de serviciile celor două Centre au trăit adevarate drame.

Unii părinţi şi-au pierdut locurile de muncă, pentru că nu au avut cu cine să îşi lase copiii, alţii au recurs la soluţii disperate pentru a le oferi celor mici tratamentele de care au nevoie.

În paralel, au bătut neîncetat la uşa închisă a primarului Horia Bugarin pentru a-l implora să revină asupra deciziei şi să redeschidă Centrul de zi.

La fel au făcut și angajații, sindicatul și o parte dintre consilierii locali care s-au revoltat din cauza deciziilor proaste și a lipsei de empatie a primarului.

Ședințele aprinse din Consiliul Local, dezbaterile publice și chiar protestul din fața primăriei Dumbrăvița, l-au făcut pe primarul Horia Bugarin să depună armele într-un final.

Le-a permis subalternilor să demareze procedura de avizare, iar acum Centrul a primit licenţa provizorie de funcţionare, lucru pe care edilul şi-l asumă, crezând că lumea a uitat că el a fost artizanul închiderii.

Bugarin a postat pe facebook un text în care explică ce eforturi a făcut pentru redeschiderea centrului, lucru taxat de consilierul local Alina Sperlea, care a luptat cu adevărat pentru ca acest centru să funcţioneze.

“Este o impocrizie! Noi, cetățenii comunei Dumbrăvița ne-am obișnuit. Domnul primar Horia Bugarin nu are niciun merit, din contră, trebuie să răspundă în fața cetățenilor pentru acest demers inuman pe care l-a făcut când a închis acest centru. Meritul redeschiderii este al părinților, al copiilor, al cadrelor didactice şi al consilierilor locali care nu s-au lăsat manipulați de domnul Bugarin.
Obținerea licenței este de fapt câștigarea unei lupte împotriva domnului primar și a echipei sale. De mai bine de opt luni, noi îi batem în ușă pentru rezolvarea acestei probleme. În realitate, domnia sa a cedat unor presiuni. Am avut parte de dezbateri aprinse în Consiliul Local, dezbateri publice și chiar proteste. A spune acum că el a rezolvat problema acestor copii este o impocrizie. Să nu uităm că în data de doi iunie domnul primar Horia Bugarin a depus o cerere pentru închiderea Centrului. Pe această cale îl informez țin să-l informez pe domnul primar că mă voi asigura personal ca acestor copii să nu le lipsească nimic”,
spune Alina Sperlea, consilier local În Dumbrăviţa.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.