Skip to main content

Tupeu de bugetar! Experta în Comunicare de la Centrul de Proiecte sfidează legea şi îşi bate joc de cei care îi plătesc salariul

De două luni, Timişoara este Capitală Europeană a Culturii, iar locuitori nu ştiu nici acum cu exactitate cât costă evenimentele organizate în oraş.

Misterul este întreţinut de comunicatorul şef al Centrului de Proiecte, structura înfiinţată de Dominic Fritz, pentru a cheltui sumele uriaşe destinate programului TM2023.

Aidoma unui câine care linge mâna celui care îl hrăneşte, Anderka -Maria Iancea îşi serveşte noii stăpâni, cu o slugărnicie ieşită din comun.

A îmbrăţişat imediat metehnele de bugetar, pe care le blama până în urmă cu doi ani când lucra în presă şi, în încercarea de a-şi păstra postul bine plătit din bani publici, face tot ce poate pentru a proteja lipsa de transparenţă promovată de administraţia Fritz.

CITEŞTE ŞI: Acțiune în forță a Primăriei! Fritz anunță că ridică vechile chioșcuri, pentru a le înlocui cu unele noi, dar banale! Cine spune acest lucru?

Însă nu doar servilismul o recomandă pe Anderka pentru acest post, ci şi aroganţa cu care îşi tratează foştii colegi de breaslă şi dispreţul faţă de lege.  

Este vorba, în special, despre Legea 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care orice expert în Comunicare, aşa cum pretinde Anderka Iancea că este, ar trebui să o cunoască.

Dacă nu s-ar fi bazat doar pe “voce şi talent” şi ar fi frunzărit măcar bibliografia de concurs, cu siguranţă că ar fi reuşit să evite cel puţin o parte dintre gafele de comunicare.

La întrebările privind sumele cheltuite pentru Deschiderea TM 2023, trimise în scris de jurnaliştii Sursa de Vest, pe data de 3 martie, Anderka Iancea a răspuns pe 13 aprilie.

A avut nevoie de şase săptămâni ca să dea copy-paste la patru linkuri spre informaţii incomplete şi neconforme cu realitatea.

“Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării”, se arată la Art. 7 al Legii 544.

La o altă cerere,din data de 7 martie, privind cheltuielile salariale de la Centrul de Proiecte, Anderka Iancea nu s-a sinchisit să răspundă nici până acum, iar la insistenţele jurnaliştilor a trimis următorul mesaj:

“Informaţiile solicitate sunt publice şi, conform legii, dacă sunt publice nu trebuie să îţi răspund”.

Răspunsul Anderkăi Iancea demonstrează încă o dată că a câştigat concursul de angajare graţie altor calităţi, nicidecum pentru cunoştinţele testate.

“Autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să asigure persoanelor, la cererea acestora, informațiile de interes public solicitate în scris sau verbal”, se arată la articolul 6.

CITEŞTE ŞI: 240 de noi coșuri de gunoi vor fi montate pe străzile din Timișoara! Contractul este de peste 540.000 de lei!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.