Skip to main content

Tu unde îţi petreci minivacanţa de Paşte? Vezi aici care sunt cele mai căutate destinaţii şi care sunt cele mai avantajoase călătorii

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște) se succed, iar turiștii se vor bucura de mai multe zile libere.

Potrivit datelor Vola.ro, efectele acestei minivacanțe prelungite se reflectă și în rezervările de călătorie ale românilor.

Dacă în timpul altor minivacanțe din an, durata medie de ședere era de 5 zile, de această dată, intervalul mediu a crescut la 8 zile.

Zborurile către destinațiile din zona mediteraneană (Italia, Spania, Grecia, Franța, Malta) reprezintă peste 40% din rezervările înregistrate de Vola.ro în perioada minivacanței de Paște. Interesant este faptul că Tenerife (Spania) și Grecia au intrat în top 5 destinații preferate de români pentru zilele libere din mai, o dovadă în plus a faptului că turiștii vor să se bucure de soare, dar și să își viziteze rudele sau prietenii din străinătate.

În plus, Grecia este o țară ortodoxă, astfel că pot sărbători Paștele mergând la slujbă, ca acasă, în timp ce Spania și Italia sunt destinații turistice în care există comunități mari de români, alături de care pot petrece sărbătorile.

Cel mai ieftin bilet vândut în această perioadă pe Vola.ro a fost de numai 50 de euro, pe ruta Billund – Milano, semn că zborurile către Italia sunt în continuare printre cele mai accesibile. La polul opus, cel mai scump de bilet a costat 1.500 de euro, pe ruta Cluj-Napoca – Bangkok.

În privința tarifelor medii, prețurile zborurilor sunt similare celor de anul trecut, din aceeași perioadă.

Prețul mediu pentru un pasager pe un zbor este de 238 de euro, iar în general rezervările sunt pentru doi pasageri, ceea ce înseamnă că românii călătoresc cel mai des în cuplu.

Cei mai mulți călători (58%) rezervă acum în avans zborurile, cu aproximativ 31-90 de zile înainte de data plecării.

Există și o categorie de pasageri spontani (25%) care preferă să rezerve cu mai puțin de 30 de zile înainte, dar și pasageri hotărâți (17%), care aleg să-și rezerve zborurile cu mai mult de 90 de zile înainte.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.