Skip to main content

Transformarea fabuloasă a Bastionului Theresia: cafenele pe terasele verzi de pe clădiri și evenimente cu mii de participanți, în fiecare weekend

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Unul dintre monumentele emblematice ale Timișoarei va fi readus la viață, anunță președintele Consiliului Județean Timiș, care vrea, în acest sens, o strategie unitară, agreată și de Primăria Timișoara.

Este vorba despre Bastionul Theresia, pentru care deocamdată nu există un proiect clar de revitalizare, însă liderul administrației județene caută soluția cea mai bună.

Cert este că își dorește ca în urma consultărilor cu arhitecți și specialiști din cadrul Universității Politehnica, să rezulte un proiect atractiv pentru timișoreni și turiști.

Terasele verzi de deasupra clădirilor să fie deschise pentru pietoni și chiar să aibă cafenele, iar în fiecare weekend să fie organizate spectacole de muzică, dans sau teatru.

Simonis vrea ca și Curtea de Onoare a Bastionului să fie reamenajată astfel încât să poată găzdui evenimente de până la 10.000 de participanți.

De asemenea, va fi schimbat mobilierul urban și se va reface iluminatul nocturn.

„Am discutat cu cei de la Primăria Timișoara și cu primarul orașului, Dominic Fritz, despre revitalizarea Bastionului Maria Theresia. Avem un plan extrem de ambițios. Cum poate se știe, partea din stânga aparține Consiliul județean Timiș, iar partea din dreapta revine Primăriei Timișoara. Ideal ar fi fi să avem un proiect integrat, să nu avem până la jumătatea tunelurilor ceva, iar în partea dreaptă altceva. Am găsit dialog și un soi de deschidere și din partea Primăriei, pentru că dorim o transformare amplă, serioasă a acelui spațiu”, a declarat Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.  

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.