Skip to main content

Transformare radicală a Turnului de Apă din Iosefin! Vezi aici cum va arăta, peste trei ani

Sală de expoziţii, cafenea şi o terasă de pe care vei vedea Timişoara de sus. De toate astea vei avea parte în Turnul de Apă.

Proiectul urmăreşte activarea unui spaţiu neglijat si transformarea lui într-un spaţiu cultural permanent.

Amenajarea exterioară presupune o rampă de acces către turn şi amplasarea unei mici construcţii (birou administrativ şi grupuri sanitare), care împreună să constituie un aparat complex de intrare.

Accesul în turn este tratat ca un traseu pentru observarea construcţiei din exterior şi care poate fi folosit ca spaţiu expoziţional.

CITEŞTE ŞI: A început vaccinarea la medicul de familie! Sabina Macovei, prima pacientă care a primit serul

Va fi demolat gardul existent, se va amenaja terenul cu rampa de acces, se vor realiza gradene de beton şi o copertina.

“Spaţiile create în turn vor fi: la cota ±0,00 m zona de intrare- cafenea conectată cu spaţiul exterior, la cota 24,75m – sală de expoziţii, la cota +28,50 m – spatiu foaier, la cota +34,50 m-sală pentru activităţi culturale, la cota +45,50 m – belvedere.

Lucrările vor consta în: restaurarea scărilor si balustradelor, se va păstra rezervorul 1 integral şi se va amplasa un planşeu metalic în interior (spaţiu foaier), se va păstra rezervorul 2 dar se vor realiza în el goluri pentru lumină (sală pentru activităţi culturale), se vor realiza scări interioare noi, se vor înlocui tâmplăriile exterioare, se va înlocui uşa de acces metalică cu una de sticlă, se vor aplica tehnici de curăţare adaptate finisajelor existente caramidă aparentă/beton, se vor realiza noi finisaje interioare”, anunţă Primăria Timişoara.

De asemenea, va fi amplasat un lift panoramic exterior şi va fi realizat un sistem de iluminare arhitecturală atât pentru clădire cât şi pentru spaţiul exterior.

CITEŞTE ŞI: Peste 5.400 de noi infectări cu COVID, de ieri până azi! Numărul deceselor şi al pacienţilor la terapie intensivă, în continuare unul mare

Reţelele tehnico-edilitare vor fi reabilitate, branşamenetele vor fi redimensionate, se va realia sun sistem de încălzire în pardoseală şi va fi montată o instalaţie de protecţie împotriva trăsnetului.

La finalul lucrărilor, capacitate turnului va fi de 70 de persoane.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 11 milioane de lei, iar durata de implementare este de 41 de luni.

Data estimată pentru finalizarea lucrărilor este 30 septembrie 2024.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.