Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

A început vaccinarea la medicul de familie! Sabina Macovei, prima pacientă care a primit serul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timişoara este primul oraş din ţară unde pacienţii se pot vaccina la medicul lor de familie.

Este un proiect pilot derulat de Ministerul Sănătății, împreună cu Primăria Timișoara, DSP Timiș şi medicii de familie.

“Doresc, de asemenea, să mulțumesc și Ministerului Sănătății pentru că a ales Timișoara pentru acest proiect, un oraș care tocmai a depășit valul 3 al pandemiei și care poate deveni și primul liber de Covid. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple rapid, avem nevoie de un număr mult mai mare de timișoreni vaccinați pentru a atinge imunitatea de grup”, a declat primarul Timişoarei, Dominic Fritz

CITEŞTE ŞI: Peste 5.400 de noi infectări cu COVID, de ieri până azi! Numărul deceselor şi al pacienţilor la terapie intensivă, în continuare unul mare

Sabina Macovei, în vârstă de 52 de ani, este prima pacientă vaccinată la medicul de familie.

“La mine în familie, sunt vaccinaţi toţi. Eu am aşteptat să mă vaccinez la medicul de familie. Puteam să mă programez la orice centru de vaccinare, dar nu am vrut. Am încredere în domnul doctor şi am vrut să vin la el”, a spus Sabina Macovei.

În proiectul pilot sunt implicați 50 de medici de familie din Timișoara și din zona metropolitană, care au primit în total 5000 de doze de vaccin, câte 100 de doze fiecare, pentru inocularea inițială și rapel.

Medicii de familie au primit în plus materiale sanitare și câte 100 de teste rapide ca bonus. Proiectul pilot a primit suport financiar și din partea companiei Profi, care susține o parte din costurile financiare.

Pacienții vaccinați în cabinetele de medicină de familie primesc, asemenea celor care primesc vaccinul la centre, o adeverință de vaccinare.

CITEŞTE ŞI: Peste 5.400 de noi infectări cu COVID, de ieri până azi! Numărul deceselor şi al pacienţilor la terapie intensivă, în continuare unul mare

„Acesta este un model de colaborare exemplar între public și privat. Și este și un proiect care evidențiază încă odată rolul important al medicinei primare, baza piramidei și interfața sistemului de sănătate cu comunitatea. Am convingerea că doar prin vaccinarea în cabinetele medicilor de familie vom accelera procesul de imunizare a populației și putem să ajungem la imunitatea de grup. Medicii de familie au reușit să vaccineze 2 milioane de persoane cu vaccin antigripal. Implicarea noastră în această campanie este absolut necesară pentru a opri această pandemie care ne-a dat tuturor viețile peste cap”, a declarat medicul de familie Mihai Iacob.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login