Skip to main content

Tramvai tras de cai, pe străzile Timișoarei! Ce alte surprize pregătește STPT de Ziua Transportului Public

Timișoara marchează pe 8 iulie, 154 de ani de la apariția primului tramvai tras de cai și sărbătorește totodată Ziua Transportului Public.

Cu această ocazie va fi scos pe șine tramvaiul tras de cai. De la ora 10.30, acesta va circula pe traseul Prefectură-Piața Libertății.

Vor avea ocazia să se plimbe cu acest tramvai copiii din cadrul Casei de tip familial Andrei din Timișoara.

În intervalul ora 11:00-11:30, tramvaiul tras de cai va staționa pe linia refugiu din Piața Libertății, iar publicul își va putea face fotografii.

O altă surpriză pregătită de STPT va fi între orele 20:00-22:00. În tramvaiul platformă din Piața Unirii va avea loc un spectacol cu statui vivante și muzică ambientală.

Reprezentanții STPT transmit însă, că sâmbătă, în intervalul orar 9-12, tramvaiele de pe liniile 1, 2, și 6 vor circula deviat, pe următoarele trasee:

  • Liniile 1 și 2: pe traseul existent până în Piața Sf. Maria, apoi pe traseul deviat Piața Bălcescu – Sala Olimpia – Piața Traian – Gara de Est, unde vor întoarce. Returul se va face pe același traseu.
  • Liniile 6a și 6b: pe traseul dus-întors Gara de Nord – Piața Sf. Maria – Piața Bălcescu – Sala Olimpia – Piața Traian – Gara de Est.
  • Pe tronsonul Podul Decebal/giratoriu Prefectură – Piața Traian – Prințul Turcesc – Modern – Pădurea Verde – Gara de Est va circula un minibuz.

”Societatea de Transport Public Timișoara își dorește ca această zi specială să contribuie la promovarea transportului public și să inspire locuitorii orașului să îl aleagă ca opțiune preferată de deplasare. Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături în această zi de sărbătoare”, transmit reprezentanții STPT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.