Skip to main content

Totul despre Constantin Brâncuşi! Nu rata o întâlnire de excepţie, în care afli povestea marelui sculptor român

Vineri, 18 august, de la ora 18,30, sunteți așteptați în Cazarma U Timișoara să luați loc la masa la care sculptura marelui Constantin Brâncuși se va oferi ascultătorilor în poveștile Laurei West.

Profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara, Laura West va fi gazda unei călătorii extraordinare în opera marelui sculptor, într-un eveniment unic, în cadrul proiectului după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după.

Intitulată „Șezând la masă cu Brâncuși” – o sesiune de povestiri cu Laura West, întâlnirea este concepută ca moment al scenariului de pregătire a publicului cu opera lui Brâncuși, iar Cazarma, ce și-a construit întregul concept în jurul ideii de sculptură și a felului în care ea a crescut din filonul moștenit, este locul ce-și asumă acest rol pregătitor.

CITEŞTE ŞI: Nenorocire, la scăldat! Doi copilaşi, o adolescentă şi trei adulţi, luaţi de curenţi! O femeie a murit înecată

„Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după își completează demersul prin câteva evenimente ce vizează pregătirea publicului pentru întâmpinarea operei lui Brâncuși – parcurgerea unui drum de apropriere conștientă, asumată. Ne-am obișnuit să ne raportăm la marile valori ale culturii – fie că se cheamă Eminescu, Brâncuși, Enescu sau altfel – simplist encomiastic, cu „prefabricate” de gândire, or în cursul perioadei următoare cred că e important să ne uităm la sculpturile ce vor fi arătate la muzeu de-adevăratelea, punându-ne întrebări, iscodindu-le, poate, lăsându-ne ghidați de emoțiile proprii…
Doar astfel vom trăi, cred, bucuria formatoare care ne poate duce la înțelegerea operei sale
„, spune Sorina Jecza, președinte Fundația Interart Triade.

Întâlnirea cu Laura West va avea loc în Cazarma U, în spațiul de la librăria Bufnițelor și va fi urmată de discuții libere.

Veți asculta povești captivante și veți putea afla cum pasiunea lui Brâncuși pentru formă i-au influențat cercetarea și propriile opere de sculptură. Participarea la eveniment este gratuită și necesită înregistrare prin formular la adresa: https://forms.gle/gfiuyqPnN9ZHspAcA .

Laura West este profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Salisbury din Maryland, SUA și este recunoscută ca savant și cercetător specializat în sculptură, turnare metalică și fabricare digitală.

CITEŞTE ŞI: Muzică bună, proiecţii de film, expoziţii şi o mulţime de alte surprize, la Muzeul Apei! Aquatim promite un weekend de neuitat

Atrasă de România mai întâi pentru dragostea ei de Brâncuși, aceasta a revenit ulterior îndrăgostită de oamenii și cultura României.

Prof. Laura West a predat scanarea 3D și imprimarea 3D la Facultatea Arte și Design din Timișoara și a organizat o expoziție internațională și o conferință care au adus aici artiști și opere de artă din întreaga Europă și Statele Unite.

Laura West își va încheia bursa Fulbright la Timișoara în ianuarie 2024 cu o expoziție personală despre lucrările de sculptură inspirate din cercetările sale aici.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.