Skip to main content

Timișul, pregătit să recruteze forță de muncă calificată din Gorj și Hunedoara!

A fi om!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș caută soluții concrete pentru criza forței de muncă din județ.

CCIAT a organizat o masă rotundă, eveniment destinat angajatorilor din Timiș, în contextul în care două mari complexuri energetice vor fi închise, iar peste 2.400 de salariați își vor pierde locurile de muncă. Angajatorii din Timiș vor putea astfel să aducă personal calificat în urma acestor disponibilizări.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. derulează un amplu program de restructurare și relocare a unui număr de peste 2400 de salariați calificați cu experiență în meserii ca: electrician, sudor, lăcătuș, mecanic, mașinist, excavatorist, vulcanizator, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic.

Camera de Comerț din Timiș, cu sprijinul Î.P.S Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a organizat astăzi un eveniment destinat angajatorilor din județul Timiș ce caută personal calificat, sub genericul: SOLUȚII CONCRETE PENTRU CRIZA FORȚEI DE MUNCĂ CALIFICATĂ DIN JUDEȚUL TIMIȘ.

Oarecum sunt inițiatorul acestei întâlniri. Eu am trăit mai bine de 10 ani în Gorj și cunosc situația de acolo relativ bine. Am auzit că sunt posibilități de disponibilizare a unui număr important de oameni din acea zonă, văzând că aici la marginea de vest a României tot se pleacă din țară, am preluat și eu deviza ostașilor români de la Oituz și de la Mărășești în care au spus ”pe aici nu se trece” și atunci aș vrea să fim un punct de oprire a forței de muncă românești care pleacă în străinătate pentru că este de lucru și la noi în țară. Aș vrea să prezentăm forța de muncă ce este disponibilă în județul Gorj și aș vrea să menționez că sunt foarte mulți oameni calificați, electricieni, lăcătuși, ingineri, care ar putea să lucreze în această zonă a Banatului. Totodată încercăm să ducem acolo investitori”, spune mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

cciat 1

Acest eveniment s-a organizat din dorința de a fi aproape de mediul de afaceri pe care îl reprezentăm, pentru a rezolva cât se poate criza forței de muncă în județul Timiș. Noi Camera de Comerț ne-am preocupat ca înafară de atragerea forței de juncă în județul Timiș să promovăm, respectiv să atragem investiții străine atât în județul Timiș cât și în întreaga Românie. Ne preocupăm să realizâm un echilibru pe piața muncii la nivel național, atât să aducem forță de muncă în județul Timiș, cât și la nivel național, să aducem investiții străine. Ce se întâmplă astăzi este un eveniment premieră, dorim însă să ia amploare și să organizăm mai multe și la celelalte Camere de Comerț din țară”, spune Florica Chiriță, director CCIAT.

cciat 3

 

La eveniment au participat reprezentanții celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, Camera de Comerț și Industrie Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă (A.J.O.F.M. Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș), asociații și cluburi ale oamenilor de afaceri străini. La dezbatere a participat însă și secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan.

Așa cum știți tranziția în sectorul energetic de la energia clasică la un alt tip de energie pe care marea majoritate ne-o dorim, energia curată, este o certitudine. În acest context tot o certitudine o reprezintă faptul că aceste companii producătoare de energie electrică vor exista în continuare, dar este un moment zero. Din păcate această tranziție se face cu momente dureroase. Pentru companii, unul dintre cele mai dureroase momente îl reprezintă procesul de disponibilizare. Acest proces nu numai că este o greutate în sine să dai oameni afară, reprezintă poate cea mai mare pierdere pentru companie. Prin criteriile care se stabilesc se disponibilizează oameni foarte valoroși. Apreciem deosebit de mult inițiativa, este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva. Angajatorii să aibă încredere în ofertă, sunt oameni foarte bine pregătiți profesional”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.