Skip to main content

Timișorenii nu renunță la proteste! Au ieșit din nou în stradă

Protestele continuă la Timișoara! În această seară oamenii au ieșit din nou în stradă și cer demisia Guvernului PSD!

Și astăzi timișorenii s-au adunat la prânz în fața Prefecturii județului, însă așa cum au anunțat, s-au întâlnit din nou în această seară în Piața Victoriei. De data aceasta protestatarii au pornit la ora 17.00 în marș, din Complexul Studențesc, de unde au adunat studenții.

”Dacă vă pasă, ieșiți din casă!” Asta scandează timișorenii care s-au adunat în centrul orașului, îndemnând astfel cât mai mulți oameni să li se alăture în acest demers. Protestatarii somează astfel Guvernul să abroge legile privind justiția, ei scandează ”Abrogați și plecați!”.

protest 1 converted

Protestatarii anunță că vor fi în stradă și în următoarele zile, dacă Guvernul nu se răzgândește în ceea ce privește grațierea și amnistia. Primăria Timișoara a dat autorizație de protest până în data de 28 februarie în următoarele locații: Piața Victoriei, Prefectura Timiș, DNA și Judecătoria Timișoara.

UPDATE 1

La această oră, în Piața Victoriei din Timișoara s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni, iar numărul lor este în continuă creștere. În centrul orașului răsună meloda trupei Voltaj – 10 zile, iar protestatarii aplaudăÎn plus, și în această seară manifestanții vor pleca în marș, prin oraș, pe următorul traseu: bulevardul Take Ionescu, Badea Cârțan, Băile Neptun și Centru.

 protest 6 converted

Timișorenii ieșiți în stradă sunt extrem de revoltați și îi huiduie pe premierul Sorin Grindeanu, și liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru că îi ignoră. Cei doi au ieșit astăzi într-o conferință de presă și au anunțat că nu au de gând să retragă cele două ordonanțe.

UPDATE 2

Cu puțin timp înainte de ora 19.00, în Piața Victoriei din Timișoara s-au adunat 4.000 de protestatari. Numărul acestora crește în continuare.

protest 7 converted

Domnule Grindeanu sunteți prim-ministru și aveți puterea formală. Noi avem puterea morală care sunt convins că de data asta va câștiga!”, a spus unul dintre protestatari, la microfon. Totodată manifestanții l-au numit pe Grindeanu ”cetățean de rușine al Timișoarei”.

UPDATE 3

Aproximativ 6.000 de timișorenii s-au adunat in centrul orașului și au intonat Imnul României. Numărul protestatarilor crește însă, în continuare.

protest 5 converted

Centrul Timișoarei răsună de hiduieli la adresa politicienilor care au probleme cu legea, din toate partidele politice. Protestatarii scandează ”Rușine, rușine!”, ”Hoții. hoții”, și cer guvernanților să ”abroge acele legi stupide”.

UPDATE 4

Organizatorii protestului anunță că la această oră sunt aproape 10.000 de manifestanți în centrul Timișoarei. Cel mai probabil în jurul orei 20.30 protestatarii vor pleca în marș prin cartierele orașului. 

În momentul de față mijloacele de transport în comun înregistrează întârzieri, în zona centrală a orașului, din cauza protestului.

protest 8 converted

UPDATE 5

15.000 de timișoreni s-au adunat în centrul orașului, și oamenii continuă să vină.

Timișorenii și-au dat întâlnire și mâine, tot în stradă! La ora 12.00 se vor aduna în fața Palatului Administrativ, după care seara, la ora 19.00 de această dată, se vor întâlni în Piața Victoriei. Înainte însă să ajungă în centrul orașului protestatarii vor porni într-un marș prin cartierele Timișoarei, pentru a aduna oameni. S-au dat mai multe puncte de întâlnire, Piața Verde, Piața Dacia, Statuia de la Turist din Calea Șagului, Parcul Lidia și Căminul 11 din Complex.  În punctele respective oamenii se vor aduna de la ora 18.30, după care vor pleca spre centru.

UPDATE 6

În urmă cu puțin timp a avut loc și primul incident din cadrul acestui protest, însă nu a fost unul grav.

poza 2 converted

Doi tineri, dintre care unul mascat, au încercat să agite spiritele, au urcat pe treptele Operei, însă organizatorii au chemat imediat jandarmii care au acționat rapid. Cei doi tineri au fost scoși din mulțime și au ajuns în duba jandarmilor.

jand 1 converted

UPDATE 7

La ora 20.40, organizatorii protestului au anunțat că s-au adunat aproximativ 20.000 de timișoreni în centrul Timișoarei. Cu toții se pregătesc să pornească într-un marș pe următorul traseu: strada Alba Iulia, Take Ionescu, Prefectură, strada Proclamația de la Timișoara, Catedrală.

UPDATE 8

Protestatarii au pornit în marș prin cartierele din oraș, pentru a scoate oamenii din case. Cu toții scandeaza ”Hoții, hoții” și ”Uniți salvăm toată România”.

mars 1 converted

UPDATE 9

Protestatarii au ajuns în marș, la Punctele Cardinale, însă capătul coloanei este în Piața Victoriei, semn că numărul timișorenilor ieșiți în stradă este unul mare.

mars 3 converted

Traficul în zona în care mărșăluiesc protestatarii este dat peste cap.

UPDATE 10

Marșul protestatarilor s-a închiat. În acest moment primii timișoreni din coloană au ajuns în Piața Victoriei, unde au fost așteptați de aproximativ 1.000 de persoane. Încet, încet Piața se umple de miile de oameni care au mărșăluit pe străzile orașului.

mars 4 converted

UPDATE 11

Protestul de la Timișoara s-a încheiat cu puțin timp înainte de ora 23.00. Oamenii se vor întâlni însă și mâine, când o vor lua de la capăt. La ora 12.00 se vor întâlni în fața Prefecturii, iar seara la ora 19.00 se vor aduna în centrul orașului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.