Taxa de mediu, în dezbatere publică, la Timișoara

Primăria Timișoara a organizat o dezbatere publică pe tema taxei de mediu, ce trebuie aplicată din acest an.

În viitoarea ședință de Consiliu Local, aleșii trebuie să decidă dacă cetățenii orașului de pe Bega vor plăti mai mult pentru colectarea deșeurilor menajere, care sunt duse la deponeul de la Ghizela, sau dacă taxa va fi suportată de societatea de salubrizare RETIM. În momentul de față legislația ce impune această majorare este destul de interpretabilă.

„Atât noi, cât și RETIM-ul, am trimis adrese ministrului Mediului, pentru că nu e clar ce se dorește. Ministerul nu vrea să-i spună taxă, vrea să-i spună contribuție ca să ne ia și TVA. Nu e corect, această taxă ne e impusă, e ca o penalizare pentru că depunem prea multe deșeuri”, a declarat Petru Olariu președintele Federației Asociațiilor de Locatari din Timișoara.

Primarul Nicolae Robu și consilierii locali ai Timișoarei n-ar prea dori ca banii ce vor trebui plătiți în pus la deponeul de la Ghizela să fie colectați din buzunarul timișorenilor. Cu toate acestea, cei de la RETIM susțin că volumul prea mare de deșeuri ce ajunge la groapa de gunoi se datorează chiar timișorenilor, care nu s-au obișnuit cu colectarea selectivă.

La Timișoara, valoarea taxei de mediu, propusă de RETIM, ar urma să fie de 1,31 lei/persoană, mai mică decât în alte orașe din tară.

Conducerea RETIM spune că nu poate susține financiar această taxă și de aceea este nevoită să o perceapă cetățenilor, pentru a-i face pe aceștia să colecteze selectiv, astfel ca, în viitor să nu se mai producă atât de multe deșeuri. Cu toate acestea, unii timișoreni consideră că prețul de 1,3 lei este mult prea mare, și nu sunt de acord cu el.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.