Skip to main content

Timişorenii joacă „Zorba Grecul”, la malul mării! Spectacol de excepţie pus în scenă la actorii de la TNTM

Spectacolul “Zorba Grecul” de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev, a fost invitat să participe la cea de-a doua ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului a Teatrului de Stat Constanța.

Spectacolul Teatrului Național din Timișoara va fi prezentat sâmbătă, 5 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja din Constanța.

CITEŞTE ŞI: Canicula impune noi restricții de tonaj pe drumurile naționale și autostrăzi!

SEAS 2023 – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului concentrează la malul mării un mare număr de teatre, actori și muzicieni din România, oferind publicului din Constanța – turiști din România și din străinătate și localnici, deopotrivă – o lună și jumătate de teatru și muzică.

În acest context, spectacolul “Zorba Grecul” își aduce protagonistul aproape de mare, aproape de universul pe care îl iubește și îl înțelege, oferind, cu umor și cu sensibilitate, imaginea unei lumi care amestecă violența, însingurarea, dar și iubirea ca forță motrice, ca forță vitală și catalizator al speranței.

Publicul festivalului îl va întâlni în celebrul rol al lui Zorba pe binecunoscutul actor al Teatrului Național din Timișoara, Ion Rizea, artist ale cărui talent și carismă sunt recunoscute atât prin premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar, cât, mai ales, prin aprecierea constantă și susținută a publicului său din ultimele două decenii.

Îi dau replica în spectacol talentații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Andrei Zgăbaia, Iuliana Crăescu, Ana Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Cristina König, Cristian Szekeres, Marin Lupanciuc, Darius Zet și Raoul Horn.

Scenografia este semnată de Emil Bejenaru (decoruri) și Gabriela Strugaru-Popa (costume), mișcarea scenică îi aparține Alinei Ilea; sound și video designul sunt semnate de Sebastian Hamburger, iar light designul – de Florian Putere. Regia artistică a spectacolului îi aparține regizoarei Mihaela Lichiardopol.

Pentru reprezentația din 5 august a spectacolului “Zorba Grecul” se mai pot achiziționa bilete pe platforma on-line mystage.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.