Skip to main content

Timişorenii joacă „Zorba Grecul”, la malul mării! Spectacol de excepţie pus în scenă la actorii de la TNTM

Spectacolul “Zorba Grecul” de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev, a fost invitat să participe la cea de-a doua ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului a Teatrului de Stat Constanța.

Spectacolul Teatrului Național din Timișoara va fi prezentat sâmbătă, 5 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja din Constanța.

CITEŞTE ŞI: Canicula impune noi restricții de tonaj pe drumurile naționale și autostrăzi!

SEAS 2023 – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului concentrează la malul mării un mare număr de teatre, actori și muzicieni din România, oferind publicului din Constanța – turiști din România și din străinătate și localnici, deopotrivă – o lună și jumătate de teatru și muzică.

În acest context, spectacolul “Zorba Grecul” își aduce protagonistul aproape de mare, aproape de universul pe care îl iubește și îl înțelege, oferind, cu umor și cu sensibilitate, imaginea unei lumi care amestecă violența, însingurarea, dar și iubirea ca forță motrice, ca forță vitală și catalizator al speranței.

Publicul festivalului îl va întâlni în celebrul rol al lui Zorba pe binecunoscutul actor al Teatrului Național din Timișoara, Ion Rizea, artist ale cărui talent și carismă sunt recunoscute atât prin premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar, cât, mai ales, prin aprecierea constantă și susținută a publicului său din ultimele două decenii.

Îi dau replica în spectacol talentații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Andrei Zgăbaia, Iuliana Crăescu, Ana Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Cristina König, Cristian Szekeres, Marin Lupanciuc, Darius Zet și Raoul Horn.

Scenografia este semnată de Emil Bejenaru (decoruri) și Gabriela Strugaru-Popa (costume), mișcarea scenică îi aparține Alinei Ilea; sound și video designul sunt semnate de Sebastian Hamburger, iar light designul – de Florian Putere. Regia artistică a spectacolului îi aparține regizoarei Mihaela Lichiardopol.

Pentru reprezentația din 5 august a spectacolului “Zorba Grecul” se mai pot achiziționa bilete pe platforma on-line mystage.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.