Skip to main content

La Timișoara se vor desfășura două competiții de scrimă, în acest sfârșit de săptămână! Participă peste 300 de sportivi din țară și străinătate

În acest sfârșit de săptămână, Timișoara este gazda a două competiții de scrimă pentru copii între 7-14 ani.

Cupa Floreta ediția a VII-a și Etapa de cupă Europeană U14 Floreta, cu participarea a peste 300 de sportivi din România, Republica Moldova, Croația, Letonia, Lituania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Turcia.

Semifinalele și finalele categoriilor de vârstă vor avea loc în ambele zile de la ora 16:30.

Evenimentul va avea loc la Sala Sportivă „Constantin Jude” din Timișoara, intrarea este gratuită, iar publicul este așteptat într-un număr cât mai mare.

La competiții participă și sportivii de la ACS Floreta Timișoara, club înființat la începutul anului 2015 și singurul destinat copiilor și adulților. Clubul de scrimă a fost înființat de doi campioni ai României la scrimă: Iulian Teacă și Moisuc Teofil. În prezent, cursurile sunt frecventate de aproximativ 150 de copii de vârste diferite.

Scrima este un sport special și are multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică armonioasă a copiilor, iar copiii învață să lucreze în echipă, își dezvoltă mecanismele gândirii, nivelul de concentrare, dar și calitățile motrice. Fiecare dintre probele scrimei – spadă, floretă sau sabie – are particularități și regulament propriu, copiii având șansa de a fi creativi pe planșa de scrimă și de a face strategii. Nu în ultimul rând, au șansa de a face parte într-o familie frumoasă, familia de scrimeri, alături de ceilalți sportivi”, transmit reprezentanții ACS Floreta Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.