Skip to main content

Timişoara se mândreşte cu ei! Trei elevi ai Colegiului CD Loga, reprezintă România în finala europeană a unui concurs de codare!

Trei elevi din Timişoara, reprezintă România în finala europeană din cadrul concursului EU Code Week.

EU Code Week este un proiect complex dedicat tinerilor din țările Uniunii Europene, susținut de  o comunitate de specialiști care să îi inspire spre inovație.

Acest proiect se adresează în special elevilor de liceu pasionați de tehnologie, comunicare, marketing și cu abilități de muncă în echipă.

În 2021, în România s-au înscris la evenimentul de debut din luna aprilie a acestui an 78 de participanți, mentori, invitați speciali și concurenți.

După etapele de selecție, trei echipe s-au calificat și au participat înfinala națională organizată online sub forma de hackaton.

Concursul a durat 24 de ore și a avut ca temărealizarea unui proiect – aplicație online care să combată știrile false.

Toate echipele finaliste au venit cusoluții ”super-bune”, spune Ioana Chiorean, gazda evenimentului și membră a juriului.

Timișoara a fost reprezentată în această competiție de echipa Colegiului Național C.D. Loga, care a și câștigat finala națională, respectiv calificarea la faza europeană.

Echipa este forma din Vlad Pintea, IulianRotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, coordonați de doamna profesoară Renata Boar.

elevi si profa 1

Elevii timișoreni au dezvoltat o extensie gratuită, denumită NoLies, simplu de instalat și utilizat, disponibilă pentru toate browser-ele și toate sistemele de operare.

Extensia este adaptată inclusiv pentru uzul persoanelor cu deficiențe de vedere sau al persoanelor dislexice.

Etapa europeană este programată în data de 14 octombrie și se va desfășura online. Detalii cu privire la eveniment pot fi urmărite pe pagina https://codeweek.eu/ , FB și Instagram.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.