Skip to main content

Timișoara, mai aproape de a avea primul adăpost public, pentru câini și pisici! Primăria caută proiectant

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La mai bine de patru ani de când administrația locală anunța construirea primului adăpost public pentru animalele fără stăpân, Primăria a inițiat achiziția serviciilor de proiectare.

Mai exact, acum, municipalitatea caută o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, cu o valoare estimată la 225.294 lei (fără TVA).

”În sfârșit, Timișoara va avea propriul adăpost pentru câinii abandonați și nu va mai depinde de servicii private care au generat atâtea nemulțumiri. Lucrăm în continuare la a-i convinge pe oamenii să își sterilizeze câinii și astfel să oprim abandonul câinilor în oraș. O comunitate modernă e una care arată respect, atât față de oameni, cât și față de animale”, a spus primarul Dominic Fritz.

Adăpostul modern va putea găzdui un număr minim de 550 câini și aproximativ 100 de pisici. Va fi amplasat în cartierul Freidorf, în apropierea pistei de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia.

Suprafața totală estimată a adăpostului va fi de jumătate de hectar, din care vor face parte spații specializate pentru îngrijirea și tratamentul animalelor: sală de așteptare, sală de consultații, sală de operații, sală de carantină, radiologie, terapie intensivă, maternitate, laborator, precum și spații tehnice pentru depozitare.

Totodată, pentru asigurarea unui mediu complet și funcțional, municipalitatea dorește să amenajeze o pensiune pentru animale, spațiu pentru depozitarea hranei și a altor materiale, precum și o bucătărie pentru pregătirea hranei.

În plus, pe lângă clădiri, vor fi realizate și facilități conexe, printre care o parcare de 30 de locuri, un loc de joacă pentru câini, precum și facilități specializate pentru gestionarea responsabilă a animalelor decedate, conform normelor sanitare și de mediu.

Proiectul adăpostului a fost inițiat de consilierul local Rodica Militaru, iar documentația de PUZ a fost realizată voluntar de consilierul arhitect Răzvan Negrișanu și o echipă de specialiști, și a fost donată orașului.

Firmele de proiectare interesate pot obține mai multe detalii AICI. accesând:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Un accident rutier deosebit de grav s-a produs, în urmă cu puțin timp, iar la fața locului au ajuns, de urgență, mai multe echipaje de intervenție.
După ce în luna mai Festivalul Întoarcerea la Folk a împlinit 3 ani de existență, luna iulie aduce o nouă aniversare importantă pentru iubitorii muzicii cu suflet: 5 ani de la lansarea Mișcării Culturale Întoarcerea la Folk.
Timișoara are un nou motiv de mândrie! Victor Dominic Onică, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Bănățean, a cucerit locul I și titlul de campion european de șah clasic școlar la categoria Under 17. ,
La aproape trei săptămâni de la primul anunț privind intenția Consiliului Județean Timiș de a cumpăra Castelul Royal, lucrurile intră în linie dreaptă.
Începând din anul universitar 2024-2025, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din Torino, un nou program de studii integrat, cu diplomă dublă de licență și masterat în drept european și internațional.
Un scandal uriaș a izbucnit în plină stradă, între un bărbat și o adolescentă. Imaginile cu întreaga scenă au fost urcate pe rețele de socializare, iar polițiștii s-au autosesizat și au deschis o anchetă după ce au văzut imaginile pe internet.
Grupa 2014 a academiei CSC Ghiroda a participat, în acest weekend, la prestigiosul turneu internațional de fotbal „Memorial Milenko Jerković”, dedicat categoriei de vârstă U11, desfășurat în Livana, în vecinătatea orașului Osijek, Croația.