Timișoara își modernizează iluminatul public! Vor fi schimbate peste 500 de aparate de iluminat

Agenția Fondului de Mediu a publicat lista proiectelor care au fost aprobate spre finanțare, prin „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”.

Timișoara se află pe această listă cu un  proiect de modernizare a iluminatului public pe trei artere rutiere majore din oraș, proiectul Primăriei Timișoara având cea mai mare valoare dintre toate proiectele depuse.

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Dan Alexa, după egalul de la Miercurea Ciuc: sunt dezamăgit!

Mai precis, Timișoara primește finanțare pentru obiectivul “Modernizare iluminat public Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu” , fiindu-i alocată, de la Agenția Fondului de Mediu, jumătate din suma totală pentru realizarea investiției. Valoarea totală a proiectului este de 1.990.394 lei, din care co-finanțarea guvernamentală este în sumă de 995.197 lei.

“Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe străzile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul  obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea”, transmite Primăria Timişoara.

Aprobarea listei obiectivelor care primesc finanțare va fi urmată de semnarea contractului de finanțare.

Apoi, Primăria Timișoara va lansa licitația pentru alegerea firmei care va face Proiectul Tehnic și va executa lucrările.

Documentația pentru aprobare a fost executată de STPT și pusă gratuit la dispoziția primăriei.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

CITEŞTE ŞI: Doar 307 cazuri noi de coronavirus! Bilanţul pandemiei de COVID, tot mai optimist

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.