Skip to main content

Timișoara devine capitala comunității LGBTQIA! Urmează patru zile cu evenimente pentru transexuali, gay sau lesbiene

Ateliere de wacking și belly dance, bărbați travestiți în femei și femei care joacă rolul bărbaților și expoziții despre cultura și istoria comunității LGBTQIA.

Sunt doar câteva dintre evenimentele care se vor defășura în perioada 20-24 octombrie 2023, la Timișoara, destinate celor care nu corespund normelor heterosexuale.

“Arta ne dă șansa de a fi noi înșine și de a imagina cine putem fi. Aduce la suprafață proiecții, iubiri și intimități uitate sau ecranate din istorie și din prezent. Recrutează zeități, țărani și proletari, artiști și artiste care chestionează ori sfidează norma. E despre cei care trebuie să ocupe spațiul public pentru a nu fi ignorați și stigmatizați. E despre noi și familiile noastre trăind într-o societate ostilă. Te invităm la o expoziție despre noi”, anunță Asociația Identity.Education, pe facebook.

CITEȘTE ȘI: Timișoara se pregătește pentru iarnă! Începe furnizarea etapizată a căldurii

Încadrate de cei de la Centrul de Proiecte Timișoara în domeniile: Artele spectacolului, Patrimoniu cultural și Educație prin cultură și intervenție culturală, evenimentele sunt finanțate de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

“Aducem la Timișoara documente şi lucrări arhivate de Florin Buhuceanu. Muzeul va fi deschis timp până în 20 iulie și vă găzdui diverse evenimente și discuții către aduce publicul mai aproape. Identitățile queer sunt publice astăzi. Acces la bazate pe informații, educație sau servicii pe criteriile orientării sexuale şi identitatea de gen, dreptul la viață de familie, libertatea de exprimare sunt încă luate în considerare „scandalos”. Grupuri fundamentaliste şi politicieni din diverse partide ne-ar vedea suprimați în numele protejarea copiilor, a familiilor tradiționale și valorile religioase. Acesta este răspunsul nostru la: propunerea de eliminarea educației de gen (2020), blocarea accesului la informaţie şi educaţie despre orientarea sexuală şi identitate de gen (2022) până la vârsta de 18 ani din întregul spațiu public”, se arată pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara.

Evenimentele fac parte din proiectul “Luna Istoriei LGBTQIA+ Timișoara” organizat de Identity.Education, care debutează în această seară, de la ora 19:30, cu docu-concert videomapat în centrul orașului.

Cei interesați vor putea vedea imagini proiectate pe clădirea Operei, însoțite de muzică simfonică, compusă special pentru această ocazie.

CITEȘTE ȘI: Începe cea de-a X-a ediție a Festivalului – Concurs Internațional „Remus Georgescu”!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.