Skip to main content

Timișoara devine capitala comunității LGBTQIA! Urmează patru zile cu evenimente pentru transexuali, gay sau lesbiene

Ateliere de wacking și belly dance, bărbați travestiți în femei și femei care joacă rolul bărbaților și expoziții despre cultura și istoria comunității LGBTQIA.

Sunt doar câteva dintre evenimentele care se vor defășura în perioada 20-24 octombrie 2023, la Timișoara, destinate celor care nu corespund normelor heterosexuale.

“Arta ne dă șansa de a fi noi înșine și de a imagina cine putem fi. Aduce la suprafață proiecții, iubiri și intimități uitate sau ecranate din istorie și din prezent. Recrutează zeități, țărani și proletari, artiști și artiste care chestionează ori sfidează norma. E despre cei care trebuie să ocupe spațiul public pentru a nu fi ignorați și stigmatizați. E despre noi și familiile noastre trăind într-o societate ostilă. Te invităm la o expoziție despre noi”, anunță Asociația Identity.Education, pe facebook.

CITEȘTE ȘI: Timișoara se pregătește pentru iarnă! Începe furnizarea etapizată a căldurii

Încadrate de cei de la Centrul de Proiecte Timișoara în domeniile: Artele spectacolului, Patrimoniu cultural și Educație prin cultură și intervenție culturală, evenimentele sunt finanțate de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

“Aducem la Timișoara documente şi lucrări arhivate de Florin Buhuceanu. Muzeul va fi deschis timp până în 20 iulie și vă găzdui diverse evenimente și discuții către aduce publicul mai aproape. Identitățile queer sunt publice astăzi. Acces la bazate pe informații, educație sau servicii pe criteriile orientării sexuale şi identitatea de gen, dreptul la viață de familie, libertatea de exprimare sunt încă luate în considerare „scandalos”. Grupuri fundamentaliste şi politicieni din diverse partide ne-ar vedea suprimați în numele protejarea copiilor, a familiilor tradiționale și valorile religioase. Acesta este răspunsul nostru la: propunerea de eliminarea educației de gen (2020), blocarea accesului la informaţie şi educaţie despre orientarea sexuală şi identitate de gen (2022) până la vârsta de 18 ani din întregul spațiu public”, se arată pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara.

Evenimentele fac parte din proiectul “Luna Istoriei LGBTQIA+ Timișoara” organizat de Identity.Education, care debutează în această seară, de la ora 19:30, cu docu-concert videomapat în centrul orașului.

Cei interesați vor putea vedea imagini proiectate pe clădirea Operei, însoțite de muzică simfonică, compusă special pentru această ocazie.

CITEȘTE ȘI: Începe cea de-a X-a ediție a Festivalului – Concurs Internațional „Remus Georgescu”!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.