Skip to main content

Timișoara a devenit capitala a afacerilor belgiene! CCIAT găzduiește BelgianWeek – un eveniment care încurajează relațiile de afaceri între companii din diferite domenii de activitate  

În perioada 9 – 11 mai 2023, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește „Săptămâna belgiană – BelgianWeek”, un eveniment internațional de mare anvergură dedicat încurajării relațiilor de afaceri dintre companii din diferite domenii de activitate.

Timp de câteva zile, la noi, în Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri, avem acest eveniment – Zilele Belgiene. Nu s-a întâmplat peste noapte evenimentul acesta, încă de anul trecut, de când au fost domnul director și domnul ambasador în Timișoara, am vorbit despre acest eveniment și au hotărât să organizeze ediția din 2023 la Timișoara. Ne bucurăm de fiecare dată, pentru că toate evenimentele care se vor organiza, evenimente de business, forumuri de afaceri, întâlniri B2B vor avea o componenta de cultură. Zilele Belgiene au și ele o componentă culturală, o să vedem produse tradiționale, o să vedem întâlniri de afaceri, o să vedem B2B-uri și asa mai departe. Împletim business-ul cu componenta culturală„, a spus Florica Chiriță, președintele CCIAT.

Tema principală a evenimentului este Agricultura & Industria agro-alimentară, un sector de referință al economiei timișene.

Evenimentul reunește peste 150 de experți, companii și asociații de afaceri care vor putea participa la conferințe tematice – “Cum să atragi investitori străini în agricultură?”, „Sustenabilitate și metode ecologice pentru producția de alimente”, un Forum de afaceri axat pe întâlniri B2B, vizite la companii de profil, degustări de produse tradiționale belgiene, cină de gală și o seară a culturii belgiene.

E o plăcere sa fiu în Timișoara. Prima data am fost aici în 2009, iar de atunci mă întorc în mod frecvent. Tema evenimentelor ce se derulează în aceste zile, agricultura și produsele alimentare este o tema aproape de inima noastră. Agricultura, activitățile de fermă sunt ceea ce ne oferă hrana sănătoasa la prețuri rezonabile, și pun aceste profesii la același nivel cu cele de profesor sau medic. Probabil le datorăm mai mult respect și mai multă recunoaștere. De aceea încercăm acum să aducem laolaltă experți, să avem discuții, să avem dezbateri deschise și să găsim soluții în domenii„, a spus Johan Gabriels, președintele Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Rep. Moldova (BEROCC)

Locuiesc de mai bine de 15 ani în România, Timișoara a fost primul oraș în care mi-am dezvoltat cariera profesională. Am o legătură specială cu Timișoara, de aceea sunt foarte fericit că cea de-a noua ediție a Săptămânii Belgiene se derulează în colaborare cu Camera de Comerț din Timiș și sunt sigur că vor fi zile frumoase, în care vom avea conferințe, discuții, networking internațional, un maraton de sesiuni B2B, unde vom putea avea colaborări între camera noastră și cea din Timiș„, a precizat Alain Schodts, directorul Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Rep. Moldova (BEROCC).

Săptămâna Belgiană – BelgianWeek este un eveniment organizat anual în România de către Camera de Comerț Belgia-Luxemburg-România-Republica Moldova (BEROCC). Ediția Timișoara 2023 este organizată în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Clubul Ecomomic German Banat, Clubul Francofon de Afaceri, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara, sub egida Ambasadei Regatului Belgiei în România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.