Tichete sociale de 2000 de lei pentru mamele cu posibilități materiale reduse! Cum pot intra în posesia lor?

Mamele cu posibilități materiale reduse vor beneficia de tichete sociale de 2000 de lei pentru noul născut.

Femeile care au născut în a doua parte a anul 2022 şi se află într-una dintre  categoriile de vulnerabilitate prevăzute prin actul normativ, vor primi o singură dată tichete sociale electronice pentru achiziționarea produselor de îngrijire nou-născuţi, în valoare de 2.000 de lei.

În această perioadă, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara identifică și întocmesc listele cu destinatarii finali pentru mamele care au născut în a doua parte a anul 2022, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului. Sunt considerate eligibile următoarele categorii de persoane care pot beneficia, la cerere, de tichetele sociale pe suport electronic:

  • mamele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001;
  • mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 ;
  • mamele cu dizabilități, încadrate în grad de handicap, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului;
  • mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială de DAS MT;
  • mame care nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;
  • mamele minore;
  • mamele (cetățeni străini sau apatrizi) care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Pentru detalii suplimentare privind procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic puteți suna la Compartimentul Relații cu Publicul, zilnic între orele 8,30-15,30 la nr.0356.416.050 sau dastimisoara@gmail.com.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.