Skip to main content

Tentativă de omor, proxenetism sau camătă! Gruparea cu ramificaţii în judeţul Timiş, călcată de mascaţi, în această dimineaţă

Aproape 100 de percheziţii domiciliare au loc la această oră, pentru destructurarea unei reţele acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorul.

Acţiunea este coordonată de structra centrală a DIICOT, iar oamenii legii au descins la 84 de adrese din municipiul București și din judeţele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila.

Gruparea este de mai multă vreme în vizorul anchetatorilor care au informaţii că lideri ar fi trei fraţi, care au pus bazele reţelei în septembrie 2020.

De atunci, au racolat mai mulţi membri, care trebuiau să aibă un fizic impunător şi un comportament violent, astfel încât să îşi intimideze victimele dar şi rivalii.

CITEŞTE ŞI: Vrei să fii părinte de suflet, pentru copiii abandonaţi? DGASPC caută asistenţi maternali

Reţeaua îşi desfăşura activitatea infracţională, în special în nordul capitalei, iar vara, în staţiunea Mamai Nord.

Liderii reţelei au aderat şi la o grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul SUA, care trimitea sume uriaşe de bani în România, pentru a fi spălate.

„Liderul percepea comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri erau remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat care acționa pe teritoriul SUA. Prejudiciul produs în perioada mai-octombrie 2021 se ridică la de 1.756.284 de USD. În intervalul septembrie 2020 – octombrie 2021 liderul grupului infracțional a acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduși în circuitul civil și utilizați ca provenind din surse licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora”, transmite DIICOT.

Sumele rezultate din spălările de bani erau investite în autoturisme, imobile, societăți comerciale şi chiar într-o fermă de minat cryptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.

La începutul lui 2021, aceeaşi grupare şi-a extins acţiunile şi în zona de proxenetism, trafic de persoane şi exploatare sexuală.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Accident violent între două tramvaie, la Timișoara! Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere

Membrii reţelei recrutau și adăposteau femei vulnerabile, pe cAre ulterior le forţau să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi sau să facă streaptease în diverse locaţii pe care aceştia le controlau.

“Aceștia le-au impus persoanelor de sex feminin să întrețină atmosfera cu clienții clubului (prin dansuri, inclusiv nud), obținând sume importante în urma consumației. Întrucât, nu erau remunerate pentru activitatea desfășurată de către administratorii în fapt ai clubului, au fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și masaj erotic în camerele special amenajate și puse la dispoziție de către suspecți, acesta fiind singurul mod prin care puteau să câștige foloase patrimoniale în cadrul clubului respectiv”, mai transmite DIICOT.

Suspecţii care vor fi capturaţi în urma percheziţiilor de astăzi vor fi duşi la audieri, la sediul DIICOT Bucureşti.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.