Skip to main content

Taxe mai mari, pentru recuperarea maşinilor abandonate pe domeniul public! Propunerea lui Laţcău, pentru consilierii locali din Timişoara

La Timişoara continuă războiul împotriva celor care îşi abandonează maşinile vechi, pe domeniul public, dar şi a celor care parchează ilegal.

Într-o singură zi, Timpark a ridicat 13 astfel de autoturisme, dintre care nouă zăceau nefolosite, de ani întregi.

CITEŞTE ŞI: Bătrân şi bolnav, un bunicuţ este de negăsit, de două zile! Familia se teme de ce este mai rău şi cere ajutorul fiecăruia dintre noi

Pentru recuperarea maşinilor, proprietari trebuia să plătească o taxă de 250 de lei care, în opinia viceprimarului Ruben Laţcău, este multe prea mică, mai ales în cazul rablelor.

Tocmai de aceea vrea majorarea sumei, lucru menit să îi descurajeze pe cei care nu îşi mai folosesc autoturismele, să le abandoneze pe domeniul public.

„Pe străzi sau pe trotuate, mai găsim zeci de mașini cu roți dezumflate, țevi de eșapament căzute sau ruginite. Evident, nu le-a mai pornit nimeni de luni de zile. Intervenim prin intermediul Timpark pentru a elibera locurile de parcare ocupate de mașini care nu au mai fost mișcate de cel puțin jumătate de an. Sunt ridicate, de asemenea, mașinile care parchează neregulamentar. Zilnic primim sesizări de la cetățeni pentru alte mașini abandonate. Pentru a descuraja șoferii să își recupereze rablele și să ocupe din nou locuri de parcare, vom propune în Consiliul Local majorarea sumei ce trebuie achitată pentru a intra în posesia mașinii, după ce a fost ridicată de echipele Timpark. Acum achită doar 250 de lei. O sumă prea mică”, spune viceprimarul Ruben Laţcău.

Edilul speră ca proprietarii de rable să se înscrie în programul local prin care pot scăpat de maşinile vechi şi să primească şi să şi primească în schimb, suma de 3.000 de lei.

În Timişoara, au fost înscrise la Rabla Local, aproape 1.400 de mașini mai vechi de 15 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.