Skip to main content

Taxe mai mari, pentru recuperarea maşinilor abandonate pe domeniul public! Propunerea lui Laţcău, pentru consilierii locali din Timişoara

La Timişoara continuă războiul împotriva celor care îşi abandonează maşinile vechi, pe domeniul public, dar şi a celor care parchează ilegal.

Într-o singură zi, Timpark a ridicat 13 astfel de autoturisme, dintre care nouă zăceau nefolosite, de ani întregi.

CITEŞTE ŞI: Bătrân şi bolnav, un bunicuţ este de negăsit, de două zile! Familia se teme de ce este mai rău şi cere ajutorul fiecăruia dintre noi

Pentru recuperarea maşinilor, proprietari trebuia să plătească o taxă de 250 de lei care, în opinia viceprimarului Ruben Laţcău, este multe prea mică, mai ales în cazul rablelor.

Tocmai de aceea vrea majorarea sumei, lucru menit să îi descurajeze pe cei care nu îşi mai folosesc autoturismele, să le abandoneze pe domeniul public.

„Pe străzi sau pe trotuate, mai găsim zeci de mașini cu roți dezumflate, țevi de eșapament căzute sau ruginite. Evident, nu le-a mai pornit nimeni de luni de zile. Intervenim prin intermediul Timpark pentru a elibera locurile de parcare ocupate de mașini care nu au mai fost mișcate de cel puțin jumătate de an. Sunt ridicate, de asemenea, mașinile care parchează neregulamentar. Zilnic primim sesizări de la cetățeni pentru alte mașini abandonate. Pentru a descuraja șoferii să își recupereze rablele și să ocupe din nou locuri de parcare, vom propune în Consiliul Local majorarea sumei ce trebuie achitată pentru a intra în posesia mașinii, după ce a fost ridicată de echipele Timpark. Acum achită doar 250 de lei. O sumă prea mică”, spune viceprimarul Ruben Laţcău.

Edilul speră ca proprietarii de rable să se înscrie în programul local prin care pot scăpat de maşinile vechi şi să primească şi să şi primească în schimb, suma de 3.000 de lei.

În Timişoara, au fost înscrise la Rabla Local, aproape 1.400 de mașini mai vechi de 15 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.