Skip to main content

Sute de lumânări aprinse, în centrul Timişoarei! Se împlineşte un an de când armata Rusiei a invadat Ucraina

Mâine, 24 februarie, se împlineşte un an de când Vladimir Putin a dat ordinul de începere a războiului din Ucraina.

În tot acest timp, milioane de oameni au fugit din calea invadatorilor, iar mulţi dintre ei au ales România.

Dintre aceştia, peste 3.500 au trecut pragul centrului de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și au primit sprijin de specialitate.

De asemenea, peste 100 de copii ucraineni au fost integrați în școlile și grădinițele din Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Părinți sfâșiați de durere, după ce și-au pierdut unicul fiu! Dănuț, tânărul care a murit în accidentul de la Michelangelo, era un geniu în robotică

În același timp, pe platforma dedicată Timișoara pentru Ucraina (https://timisoarapentruucraina.ro/ro), un număr de 75 de angajatori și-au prezentat ofertele de locuri de muncă pentru ucraineni veniți în oraș.

Acum, timișorenii sunt aşteptaţi în Piața Victoriei pentru a participa la un moment de reculegere, în semn de solidaritate față de poporul ucrainean greu încercat.

”Cred că avem o responsabilitate ca cetățeni europeni și ca o comunitate, care a apărat mereu valorile libertății și ale respectului, să semnalăm public că nu vom accepta acest război ca o nouă normalitate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pentru momentul din Piața Victoriei, se vor aprinde 365 de lumânări pentru cele 365 de zile de război.

Înainte de momentul din Piața Victoriei, de la ora 17:00, mai multe organizații non-guvernamentale din Timișoara vor organiza, în Parcul Central, un eveniment de comemorare, la care vor participa artista timișoreană Regina Damian și fotografii Mircea Barbu și Virgil Simionescu.

Sub titlul “4 anotimpuri de rezistență”, organizatorii au pregătit o instalație artistică și o expoziție de fotografii pentru Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Lista celor 27 de spitale care vor primi finanțare prin PNRR, aprobată de Guvern! În Timiş vin bani pentru Institutul Oncologic şi Spitalul Municipal Lugoj

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.