Skip to main content

Sute de kilograme de produse neconforme, retrase de la vânzare și amenzi de peste 120.000 de lei, date de inspectorii OPC, magazinelor Penny și Auchan din Timiș!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a derulat, la începutul lunii noiembrie, o serie de acțiuni de control la 350 de magazine, parte a lanțurilor de retail Auchan și Penny, din întreaga țară.

Inspectorii au amendat companiile cu 6,3 milioane lei și au închis temporar, până la remedierea problemelor, 45 de magazine.

La nivelul regiunii Vest, au fost verificate 5 unități Auchan și 44 unități Penny. Dintre acestea la nivelul județului Timiș au fost controlate 4 unități Auchan și 10 unități Penny.

În urma verificărilor, Auchan s-a ales cu 7 amenzi contravenționale în cuantum total de 29.000 lei. Totodată au fost oprite definitiv de la comercializare, produse alimentare neconforme în cantitate de peste 160 kg.

Inspectorii OPC au dispus și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru o unitate, mai exact zona de masă caldă.

Controalele la magazinele Penny s-au soldat cu 12 amenzi contravenționale în cuantum total de 98.000 lei, două avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în cantitate de peste 295 kg și s-a dispus o decizie de încetare a practicilor comerciale înșelătoare pentru o unitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.