Skip to main content

Sute de kilograme de produse neconforme, retrase de la vânzare și amenzi de peste 120.000 de lei, date de inspectorii OPC, magazinelor Penny și Auchan din Timiș!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a derulat, la începutul lunii noiembrie, o serie de acțiuni de control la 350 de magazine, parte a lanțurilor de retail Auchan și Penny, din întreaga țară.

Inspectorii au amendat companiile cu 6,3 milioane lei și au închis temporar, până la remedierea problemelor, 45 de magazine.

La nivelul regiunii Vest, au fost verificate 5 unități Auchan și 44 unități Penny. Dintre acestea la nivelul județului Timiș au fost controlate 4 unități Auchan și 10 unități Penny.

În urma verificărilor, Auchan s-a ales cu 7 amenzi contravenționale în cuantum total de 29.000 lei. Totodată au fost oprite definitiv de la comercializare, produse alimentare neconforme în cantitate de peste 160 kg.

Inspectorii OPC au dispus și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru o unitate, mai exact zona de masă caldă.

Controalele la magazinele Penny s-au soldat cu 12 amenzi contravenționale în cuantum total de 98.000 lei, două avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în cantitate de peste 295 kg și s-a dispus o decizie de încetare a practicilor comerciale înșelătoare pentru o unitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.