Skip to main content

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara, primii din România care primesc carduri europene

Universitatea de Vest din Timișoara implementează European Student Card.

UVT a creat un întreg flux automatizat, 100% digital, în premieră cel puțin pentru România. Dincolo de conectarea în resursa europeană care gestionează European Student Card (ESC), a fost creată, de asemenea, și o aplicație automatizată care generează, în același context, legitimația de student.

„European Student Card” va permite fiecărui student să se identifice și să se înregistreze electronic, cu ușurință și în siguranță, la instituțiile de învățământ superior din Europa, eliminând necesitatea finalizării procedurilor și a lucrărilor pe hârtie.

CITEȘTE ȘI: Copilă surprinsă în incendiul care i-a cuprins locuinţa! A ajuns de urgenţă la spital

Instrumentul creat va permite dezvoltarea într-un mod integrat, legitimații, carnete de note și alte elemente solicitate de legislația națională și europeană, evitând statul la cozi, tipăritul a zeci de mii de elemente și încărcarea administrativă de rigoare, la câteva click-uri distanță.
Alte servicii ce urmează a fi adresate vor fi legate de recunoașterea statutului și identității studenților în diverse contexte, acces la spații controlate (ex. bibliotecă), servicii de plată, organizarea mobilităților educaționale (ex. Erasmus), precum și facilități legate de transportul în comun, parteneriate pentru studenți, acces la spectacole, etc.

Procedurile administrative online simple și sigure, respectiv punerea informațiilor la îndemâna studenților sunt esențiale pentru a spori mobilitatea studenților în întreaga Europă. De asemenea, instrumentul digital este esențial pentru promovarea participării studenților la activități educaționale și culturale, în conformitate cu viziunea de a crea un spațiu european al educației până în 2025.

Mai multe informații despre European Student Card Initative pot fi obținute accesând: https://ec.europa.eu/education/education-in-the-eu/european-student-card-initiative_en

UVT este acum o universitate digitalizată, care s-a transformat semnificativ în 2020 și 2021. Pandemia ne-a obligat să accelerăm procesele de digitalizare pe care le aveam planificate. Rezultatele sunt spectaculoase, iar între acestea se află și implementarea noului instrument digital de identificare a calității de student european, o reușită majoră aliniată proceselor de digitalizare, inovare și transormare a UVT. Reacțiile studenților sunt pe măsura așteptărilor, platforma online înregistrând peste trei mii de legitimații digitale în prima zi de lansare.”, spune rectorul UVT,. Marilen Gabriel Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Individul care şi-a ucis vecina după ce i-a dat foc, a fost trimis în judecată

Reprezentanțuu UVT continuă să dezvolte instrumente inovative care facilitează o experiență educațională dar și administrativă de înaltă performanță, utilizând tehnologii moderne, ori dezvoltându-le în comunitatea UVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.