Skip to main content

Stații de tramvai prea mici și care nu asigură confortul călătorilor! Lecția învățată de viceprimarul Ruben Lațcău, după modernizarea bulevardului Stan Vidrighin

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La patru luni, de când s-a încheiat reabilitarea bulevardului Stan Vidrighin, proiectul, finanțat din fonduri europene, a ajuns la final.

Este vorba despre o investiție de 101.227.978,21 lei, dintre care 67 milioane de lei au fost fonduri nerambursabile.

Șantierul, deschis în anul 2022, a fost corelată cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă-canal implementat de Aquatim.

„Acest bulevard a fost finalizat într-un timp destul de bun. Ne-am încadrat în timpul de execuție prognozat inițial, cu mici întârzieri care au fost datorate în primul rând situației din anul 2021, și aici mă refer la conflictul din Ucraina, în care o parte mare din costurile pe care noi le-am avut pentru utilitățile subterană, mă refer aici la rețeaua de apă-canal și la fonta ductilă, care trebuia să vină din Mauriopol. Aici am avut niște întârzieri, dar într-un final, timpii au fost rezonabili și am reușit să ne cadrăm în termenul de octombrie 2024. Suntem relativ mulțumiți cu modul în care au fost executate lucrurile și cu calitatea lucrurilor”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus refacerea totală a liniilor de tramvai și a stațiilor, reabilitarea carosabilului, dar și schimbarea rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze și telecomunicații.

De asemenea, au fost amenajate trotuare și piste de biciclete, iar spațiul verde a fost reconfigurat și mărit la aproape 3.000 de metri pătrați și au fost plantați 922 de arbori în aliniament stradal.

Acum, la finalul proiectului, viceprimarul Lațcău consideră că era loc de mai bine, mai ales în ceea ce privește stațiile mijloacelor de transport în comun.

„Bulevardul arată bine, este frumos, este modern, dar sunt lucruri care pot fi îmbunătățite. Și aici vreau să evidențiez câteva aspecte. Nu trebuie să ne ferim de critica constructivă, trebuie noi înșine să fim primii care fac critică constructivă, ca să putem să ne îmbunătățim de la proiect la proiect. Un astfel de aspect pe care în proiectele viitoare vrem să nu-l mai avem, sunt stațiile de transport public de 1,94 m lățime. Ele, deși sunt conform normativului și deși respect în întregime regulile și normativele din România, în realitatea practică, acest normativ este unul destul de învechit și experiența ne arată că pentru a avea un confort și o siguranță mai sporită în aceste stații de transport public, mai ales acum, că avem tramvaie moderne care pot să atingă viteze chiar peste viteza legală de circulație și care au condiții de linie cale care să permită aceste viteze, cred că este important ca pe viitor să putem să îmbunătățim această infrastructură”, a mai spus Lațcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.
Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.