Skip to main content

Start vot! În Timiș sunt așteptați la urne, peste 630.000 de alegători!

Timișenii sunt chemați astăzi, la urne pentru a-și vota aleșii locali și viitori reprezentanți din Parlamentul European!

Votul are loc în aceleași secții pentru ambele scrutine. În Timiş sunt deschise 616 secţii, la care alegătorii îşi pot exprima dreptul constituţional.

Sunt așteptate la vot, 630.018 de persoane pe raza județului.

Secţiile s-au deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 22:00. Însă, persoanele care la ora 22:00 se află în interiorul secţiei, precum şi cele care stau la rând în afara clădirii, pot vota până  la ora 23:59.

Pentru a vota, cetățenii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Alegătorii vor primi în secții, cinci buletine de vot – unul pentru europarlamentare și câte unul pentru: primar, consiliul local, cel județean și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Pentru ca votul sa fie valid, ștampila cu mențiunea „votat” trebuie pusă în interiorul chenarului candidatului sau a listei de candidați.

Persoanele care nu se pot deplasa fizic la secțiile de votare, mai pot solicita și astăzi urna mobilă pentru a participa la Alegerile Locale și Europarlamentare. De această facilitate pot beneficia persoanele cu drept de vot, netransportabile, care au o boală sau invaliditate, cele care sunt internate într-o unitate medicală, într-un cămin pentru persoane vârstnice sau alte instituții sociale publice sau private, precum și persoanele reținute, cele aflate în arest preventiv sau arest la domiciliu, dacă nu și-au pierdut drepturile electorale. Cererile pentru urna specială mobilă pot fi depuse atât online, cât și fizic, la birourile electorale ale secțiilor de votare de care aparțin alegătorii.

BEC recomandă ca depunerea cererilor să se facă mai devreme de ora 14.00, pentru ca biroul electoral al secției de votare să aibă timpul necesar pentru a asigura procesarea cererilor, deplasarea echipei care însoțește urna specială, votarea și returnarea la secția de votare a respectivei echipe anterior orei 22.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.