Skip to main content

Spitalul Judeţean în 2016, mai mult şantier decât unitate spitalicească!

Spitalul Judeţean din Timişoara a intrat într-un amplu proces de modernizare! 

Astfel că pe parcursul anului 2016, unitatea spitalicească s-a transformat în şantier. Şapte milioane de lei, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean, au fost investite numai în lucrările de infrastructură, iar alte câteva milioane de lei în aparatură, însă pentru acest lucru banii au venit de la Ministerul Sănătăţii. 

Toate secţiile au intrat în reabilitare în acest an, în plus au fost dotate cu aparatură nouă, ba mai mult secţii care nu au fost reabilitate de zeci de ani, acum sunt printre cele mai moderne din ţară.

Reparaţii au avut loc în toate secţiile spitalului şi mă refer aici la secţiile de neurologie, cardiologie, chirurgie vasculară, neurochirurgie, diabet zaharat, gastroenterologie, secţiile de chirurgie. Suntem în plină renovare a compartimentului de explorări funcţionare, care îşi mută locaţia în fosta secţie de imunologie. Am renovat morga şi avem una dintre cele mai moderne unităţi de prosectură din România, de asemenea am făcut investiţii masive lângă amfiteatru, o construcţie nouă, unde va fi o garderobă pentru Spitalul Judeţean, iar o parte va deservi arhiva spitalului. Investiţii am făcut şi în Maternitatea Bega, am înlocuit toate geamurile şi uşile, suntem în procedură  de renovare a anumitor saloane, terminăm dpuă săli de operaţie, iar după sărbători vor fi apte de funcţionare. Am reuşit să finalizăm şi staţia de sterilizare, am avut investiţii în infrastructură, iar aparatura a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii. Din acest punct de vedere suntem foarte mulţumiţi de ritmul în care s-au finalizat lucrările de modernizare la Blocul Operator de la Chirurgie, am renovat o sală de operaţie, suntem în curs de renovare pentru cealaltă sală şi ne aproiem de final. La Urologie am renovat una dintre cele trei săli de la Blocul Operator, iar la Neurochirugie una este complet funcţională şi a fost redată circuitului medical, iar alta este în curs de renovare. Practic putem spune că spitalul a arătat mai mult ca un şantier în acest an”, spune managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Marius Craina.

Spitalul Judeţean a băgat şapte milioane de lei în reparaţii, iar alte nouă în investiţii, numai în anul 2016. Lucrările de modernizare vor continua şi anul viitor, când unitatea spitalicească vrea să ceară Consiliului Judeţean peste nouă milioane de lei., pentru finalizarea lucrărilor Astfel, la sfârşitul anului 2017, începutul lui 2018, Spitalul Judeţean va fi modernizat în totalitate.  

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.