Skip to main content

Spitalul CF Timișoara își extinde activitatea într-un nou corp de clădire, aflat chiar în curtea instituției! Imobilul intrat recent în proprietatea unității medicale urmează să fie reabilitat!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Spitalul CF Timișoara a recuperat un corp de clădire, care a fost retrocedat fostului proprietar și care se află chiar în curtea unității medicale.

Ministerul Transporturilor a făcut toate formalitățile necesare pentru recuperarea clădirii unde în urmă cu ani buni funcționa așa numitul Pavilion 14. Astfel, a dus la bun sfârșit procedura de expropriere și a adus în patrimoniul unității sanitare acest imobil.

Reprezentanții Spitalului spun că deja au început lucrările de renovare a clădirii respective, din fonduri proprii. Însă conducerea unității medicale anunță că va depune un proiect pentru reabilitarea și modernizarea clădirii cu fonduri europene.

 „Am reușit, cu ajutorul Ministerului Transporturilor, să recuperăm această clădire. Pavilionul 14, așa cum este cunoscut imobilul, a fost retrocedat fostului proprietar în urmă cu câțiva ani. Acesta a ales să închidă clădirea, să nu mai prelungească contractul de închiriere cu noi, la începutul lui 2024, așa că am fost nevoiți să mutăm secțiile care funcționau acolo. A urmat un proces de expropriere, iar acum, cu imobilul intabulat în gestiunea spitalului, ne-am apucat de lucru. Am început să renovăm clădirea din fonduri proprii. Zugrăvim fiecare încăpere, schimbăm ușile, reparăm sau înlocuim, dacă este nevoie, instalațiile de căldura și cea electrică și vrem să o dăm cât mai repede în folosința. Acesta este primul pas. Urmează să depunem un proiect pentru reabilitarea și modernizarea clădirii cu fonduri europene”, spune Cosmin Gridan – director medical Spitalul Clinic CF Timișoara.
   
Corpul C1 (Pavilionul 14) are o suprafață de 865 de mp, iar după renovare, acolo va funcționa o parte din Ambulatoriul Integrat al Spitalului, vor fi amenajate saloane pentru internările de zi, săli de mici intervenții, spații pentru personalul sanitar și de depozitare.

 „La demisol vor funcționa mai multe cabinete din Ambulatoriul unității sanitare, va fi amenajată o sala de așteptare, o camera pentru triajul pacienților și tot aici va funcționa și Biroul de Internări. La parter vrem să amenajăm o sala de mici intervenții, și mă refer aici la cele chirurgicale, vom avea mai multe saloane pentru internarea de zi și cabinete de consultații. Atât la parter, cât și la etajul 1 vom amenaja câte o sala de demonstrații pentru studenți, Spitalul Clinic CF Timișoara fiind spital universitar. Și tot la etajul 1 va mai funcționa un cabinet de explorări funcționale, unde se vor putea face spirometrii, ecografii, test de efort, dar și alte investigații, un salon izolator și vrem să amenajăm și unitatea de transfuzie sanguină”, precizează Cosmin Gridan – director medical Spitalul Clinic CF Timișoara.

Echipa Spitalului Clinic CF Timișoara, care este în subordinea Ministerului Transporturilor, numără aproape 60 de medici care acoperă 25 de specialități.

În cadrul unității sanitare funcționează și un Ambulatoriu Integrat în cadrul căruia majoritatea consulturilor sunt gratuite în baza trimiterii de la medicul de familie.

Spitalul are 212 de paturi în secțiile: cardiologie, chirurgie generală, gastroenterologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, pneumologie, recuperare cardiovasculara, ATI, reumatologie și urologie si 14 paturi pentru internare de zi.   

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.