Skip to main content

Spectacolul caritabil organizat de elevii de la Loga, un real succes! Au strâns 7.000 de euro pentru micii pacienți de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”!

Talentul, altruismul și ambiția definesc demersul caritabil al elevilor Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga din Timișoara.

Ei au organizat evenimentul caritabil „Logani pentru viață”, pentru a strânge fonduri care urmau să ajungă la micii pacienți de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Evenimentul a avut două componente: o expoziție cu vânzare, găzduită de galeria „Logani pentru viață”, din cadrul Colegiului Național „CD Loga”, și un spectacol de teatru – „Ora Londrei”.

Spectacolul a fost jucat sâmbătă, 1 iunie, în fața unui public care a umplut până la refuz Sala Mare a Teatrului Național Timișoara, iar în urma manifestării, elevii au reușit să strângă 35.000 de lei, adică 7.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparatură pentru monitorizare funcțiilor vitale.

Spectacolul ,,Ora Londrei” din cadrul proiectului caritabil ,,Logani pentru viață” a depășit toate așteptările. Cu un scenariu original, scris de David Seko, elev în clasa a XII-a SS, interpretat de copii, s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, mai ales copilului din noi. Ne-au purtat prin toată gama de emoții, ne-au atins cele mai profunde și ascunse sentimente, vorbindu-ne despre relațiile cu părinții, despre vise împlinite și neîmplinite, despre traume, despre atât de multe încât simt că nu le pot cuprinde! Într-o liniște absolută (publicul alcătuit in cea mai mare parte din elevi), în sala mare a Teatrului Național ,,Mihai Eminescu”, acești tineri fabuloși au reușit ceea ce, de multe ori, nu reușesc profesioniștii! Sclipirea de geniu a celor doi profesori coordonatori, Simona Goșa (teatru) și Otniel Truică (muzică), profesori care au reușit să coaguleze o echipă fantastică și să îi ajute pe tinerii noștri să își atingă potențialul, totul cu mii de ore de muncă voluntară, a dus la succesul incontestabil al acestui proiect”, spune Violeta Bontilă, director al Colegiului Național „CD Loga” Timișoara

Distribuția spectacolului a fost formată din: Miriam Bausche &  Maia Petrariu, Mara Munteanu, Miruna Luca, Damian Marin, Ana Tofana, Carol Stepanov. Acestora li s-au adaugat: Arian Vornicu (prezentator), Iulia Radu, Maria Paraschivoiu, Alexandra Crețu și Elena Micheș (dansatori), Daniel  Micula (tobe), Emanuel Micula (clape), Abel Tarko (chitară bas), Marius Măcrescu (chitară electrică), Vlad Cirți (chitară electrică), Vlad Cristelecan (chitară electrică), Alexandra Tămășiloniu, Marc Miskolczi, Silvana Megan, Cynthia Savin, Irina Crețescu, Maria Ușurelu, Kristine Tipold, Daria Drăghici, Amira Dobrin, Lavinia Turlea, Clarisa Panduru, Lucia Pop, Valentin Hurduzeu, Elias Bahnaru, Ştefania Luca, Otilia Fruntelată, Anabelle Frasie, Camelia Kuki, Alexandra Crețu și  Nicolae Grajdeanu (cor), Mara Noemi (asistent de regie), Iulia Radu, Iulia Tuleu și Mălina Felea (coregrafie) și Maia Medinski (concept vizual).

A fost o seară extraordinară, spectacolul a ieșit exact așa cum ne-am dorit. Cred că și mai bine. Dincolo de aplauze și de felicitări, oarecum inevitabile într-o familie așa unită cum este Loga, speranța mea este că publicul a rămas și cu ceva în plus, că mesajul a rezonat, cel puțin în parte. Dorința mea este ca oamenii să se gândească la responsabilitatea imensă pe care o poartă creșterea unui copil și la consecințele distrugătoare pe care lipsa de comunicare și iubirea greșit înțeleasă le pot avea. În plus, e important că reprezentații mediului didactic au putut să vadă cât talent și câtă dedicare există în copii pe lângă programă, pe lângă teme și meditații, poate chiar în ciuda lor. Mulțumesc direcțiunii, profesorilor implicați și, în primul rând, extraordinarilor colegi cu care am lucrat. Acesta a fost cadoul meu de despărțire pentru liceu. Mă despart cu speranța că am schimbat ceva în bine”, spune și David Seko.

Parteneri ai evenimentului au fost Organizația Salvați Copiii, Asociația Pune Mâna pe Chitară și Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.