Skip to main content

Spectacole, concerte, activități sportive, exerciții de dresaj canin și prezentarea tehnicii din dotarea forțelor de ordine, la Muzeul Satului, de Ziua Europei!

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este gazda evenimentelor destinate sărbătoririi Zilei Europei.

Așadar, joi 9 mai, în intervalul orar 10:00 – 14:00 vor avea loc o serie de spectacole, concerte, activități sportive, iar forțele de ordine își vor prezenta tehnica din dotare, dar și câinii de lucru.

Evenimentele vor debuta cu prezentarea Zilei de 9 Mai de către un reprezentant al Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, după care va fi intonat Imnul Naţional al României și al Uniunii Europene și de alocuţiuni ale oficialităţilor.

Urmează apoi Crosul Europei, desfășurat în parteneriat cu Asociația Club Sportiv „Campioni pentru viitor”. Startul se va da la ora 10:30, iar premierea câștigătorilor va avea loc la ora 12:30.

Următorul moment va cuprinde: vizitarea pavilioanelor de prezentare ale membrilor Asociației Corp Consular Timișoara și ale unor instituții publice și organizații neguvernamentale.

Cei prezenți la Muzeu vor avea parte și de un moment artistic susținut de Muzica militară a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”.

Un alt moment artistic este intitulat „Peru salută Europa” în cadrul căruia vor fi interpretate melodii din folclorul peruan de către formaţia „Sangre Latina”;

Cei mici vor putea urmări „Noua poveste a scufiței roșii”, un spectacol susținut de actori ai Teatrului de păpuși Merlin din Timișoara.

Totodată va avea loc și spectacol artistic dedicat Zilei Europei coordonat de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș și vor fi activități sportive în coordonarea Direcției Județene de Sport Timiș (demonstrații de volei, judo, karate și badminton).

Spre bucuria copiilor vor fi și exerciții de dresaj canin, disciplină canină și exerciții de intervenție cu câinii de serviciu ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș; prezentarea tehnicii din dotarea polițiștilor, a jandarmilor, a polițiștilor de frontieră și a polițiștilor locali.

Spre seară, evenimentele se mută în Piața Victoriei, unde va avea loc, cu începere de la ora 18:00, un spectacol ai cărui invitați sunt Corala „Contrast”, orchestra simfonică „Lira” și orchestra Ansamblului „Timișul”, cu soliștii Nico și Cezar Ouatu, urmați de invitatul special al serii – faimoasa artistă DJ Sonique, nume de referință în industria muzicală.

Intrarea este liberă.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.