Skip to main content

Smiley, Pasărea Rock şi Corul Comunitar, de Ziua Timişoarei! Programul complet al evenimentelor

Timişoara îmbracă haine de sărbătoare, pentru că va fi marcată trecerea a 104 ani de la intrarea trupelor române în oraș și instaurarea administrației românești.

Astfel, în preajma zilei de 3 August, instituţiile de cultură din subordinea Primăriei vor organiza mai multe evenimente, ca să marcheze momentul.

Un eveniment inedit este cel al Filarmonicii Banatului, care a creat un cor comunitar, format din 150 de persoane fără pregătire muzicală. Aceşti oameni au făcut repetiţii, timp de câteva luni, sub atenta îndrumare a unor specialişti, iar pe data de 4 august vor interepta Oda Bucuriei, în Parcul Rozelor.

Iată programul complet al evenimentelor dedicate Zilei Timişoarei:

1 august

Ora 20:00 – Parcul Rozelor

TIMIȘOARA REMEMBER – Rock simfonic cu Pasărea Rock, care îi aduce la Timișoara pe Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Concertul va fi deschis de trupele timișorene Dragoș Moldovan Band și Melting Dice

Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

2 august

Ora 20:00 – Parcul Rozelor

TIMIȘOARA YOUNG – Concert Smiley, precedat de trupa timișoreană Phaser.

Aceasta din urmă va prezenta un format inedit, care cuprinde piese dedicate scurt-metrajului „În pantofii mei”, un film despre bullying și despre traumele copilăriei, în regia lui Alexandru Raț.

În rolurile principale: Alina Spiridon, actor-colaborator al Teatrului

Național „Mihai Eminescu” și David Săracu, cunoscut publicului din spectacolul „Cartea Junglei”, al Teatrului German de Stat din Timișoara

Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

3 august

Ora 9:00 – Piața Petru Maior

Primarul Dominic Fritz va depune o coroană la Monumentul Colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor românești care au eliberat orașul, la 3 august 1919;

Ora 11:00 – Piața Unirii – Ceremonial militar-religios

Ora 17:00 – Filarmonica „Banatul” Timișoara – Ședința festivă a Consiliului Local

Ora 20:00 – Parcul Rozelor

NĂSCUT ÎN TIMIȘOARA – Spectacol folcloric al Ansamblului „Timișul”, urmat de reunirea, pe aceeași scenă, a orchestrei Ansamblului „Timișul”, coordonată de Deian Galetin, și a orchestrei simfonice „Lira”, condusă de Radu Popa.

Printre soliști se numără baritonul Giacomo Medici, instrumentiștii Lucian Nagy, Petre Ionuțescu, Attila Szabo ș.a.

Invitat: Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova, la ediția din acest an a Eurovision.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

4 august

Ora 21:00 – Parcul Rozelor

TIMIȘOARA SIMFONIC – Concert al Corului Comunitar Timișoara

„Oda bucuriei”, Simfonia a IX-a, de Ludwig van Beethoven

Orchestra și corul „Ion Românu”, ale Filarmonicii „Banatul”, împreună cu membrii Corului Comunitar, vor interpreta partea a IV-a a Simfoniei a IX-a, de Ludwig van Beethoven, care celebrează unitatea, incluziunea și bucuria, fiind și imnul Uniunii Europene.

Corul Comunitar este format din aproximativ 150 de persoane, amatori și iubitori de muzică, care au răspuns apelului Filarmonicii.

Ei repetă pentru acest spectacol săptămânal, din februarie, sub coordonarea șefilor de partide și a dirijorului corului Filarmonicii, Iosif Todea.

Concertul se dorește să devină o tradiție a orașului, astfel încât toți cei care vor să cânte împreună cu corul și orchestra Filarmonicii „Banatul” să o poată face, în fiecare an, de Ziua Timișoarei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.