Skip to main content

Slujba de Bobotează la Catedrala Mitropolitană! Timișorenii au participat în număr mare pentru a lua apă sfințită

Boboteaza este printre cele mai importante sărbători pentru creștinii ortodocși din România.

În fiecare an data de 6 ianuarie este marcată de credincioșii ce își amintesc de botezul făcut de Ioan Botezătorul, lui Iisus Hristos în apa Iordanului.

La Catedrala Mitropolitană din Timișoara, slujba a început de la ora 8 dimineața.

După ora 11, interiorul bisericii era plin de enoriași, iar în afară erau persoane ce stăteau la coadă în liniște pentru a primi apă sfințită sau Agheasma Mare de la rezervoarele special amplasate de Mitropolia Timișoarei, în părțile laterale ale Catedralei.

Și în acest an, forțele de ordine au fost prezente pentru asigurarea unui climant de siguranță și normalitate la eveniment.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.