Skip to main content

Simonis îi dă peste nas lui Nica: Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană nu e Ruga de la Dudeşti!

Împărţirea banilor pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană continuă să provoace nemulţumiri.

De această dată, cel care reacţionează este deputatul PSD, Alfred Simonis, care se declară revoltat de sumele alocate Consiliului Judeţean, condus de liberalul Alin Nica.

El consideră că banii vor fi deturnaţi şi vor ajunge la cei apropiaţi de PNL.

CITEŞTE ŞI: Se reorganizează circulația pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara! Vor fi două benzi pe sensul spre Cetății

„PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali”, spune Alfred Simonis.

Deputatul PSD îi acuză pe liberali că nu sunt în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor.

Simonis consideră că Timişoara, chiar dacă este condusă de un primar USR, nu ar trebui să fie defavorizată, pentru că titlul de Capitală Culturală Europeană este al oraşului, nicidecum al judeţului.

“Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian”, mai punctează Simonis, care îi transmite preşedintelui CJT o dovadă de fairplay.

Mai exact, Simonis spune că acceptă armistiţiul propus de acesta, cu condiţia ca banii deturnaţi din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi.

Doar că armistiţiul la care face referire deputatul PSD era pentru USR, în timp ce social-democraţilor, Nica le-a propus să stea pe margine, pentru că oricum nu sunt parte a proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.

CITEŞTE ŞI: Investiţie uriaşă, la Timişoara! 33 de milioane de euro, pentru o clădire de birouri, la Continental

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.