Simonis îi dă peste nas lui Nica: Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană nu e Ruga de la Dudeşti!

Împărţirea banilor pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană continuă să provoace nemulţumiri.

De această dată, cel care reacţionează este deputatul PSD, Alfred Simonis, care se declară revoltat de sumele alocate Consiliului Judeţean, condus de liberalul Alin Nica.

El consideră că banii vor fi deturnaţi şi vor ajunge la cei apropiaţi de PNL.

CITEŞTE ŞI: Se reorganizează circulația pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara! Vor fi două benzi pe sensul spre Cetății

„PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali”, spune Alfred Simonis.

Deputatul PSD îi acuză pe liberali că nu sunt în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor.

Simonis consideră că Timişoara, chiar dacă este condusă de un primar USR, nu ar trebui să fie defavorizată, pentru că titlul de Capitală Culturală Europeană este al oraşului, nicidecum al judeţului.

“Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian”, mai punctează Simonis, care îi transmite preşedintelui CJT o dovadă de fairplay.

Mai exact, Simonis spune că acceptă armistiţiul propus de acesta, cu condiţia ca banii deturnaţi din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi.

Doar că armistiţiul la care face referire deputatul PSD era pentru USR, în timp ce social-democraţilor, Nica le-a propus să stea pe margine, pentru că oricum nu sunt parte a proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.

CITEŞTE ŞI: Investiţie uriaşă, la Timişoara! 33 de milioane de euro, pentru o clădire de birouri, la Continental

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.