Skip to main content

Şi cu dreapta, şi cu stânga! Maghiarii din Timiş îl sprijină pe Dominic Fritz, la Primărie, şi pe Alfred Simonis, la CJT

După Partidul Liberal şi Uniunea Bulgarilor şi UDMR face pasul în spate şi anunţă că iese din Alianţa Dreapta Unită constituită la nivelul judeţului Timiş.

Liderii maghiarilor au decis să îl susţină, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pe Alfred Simonis, candidatul PSD-PNL.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

Conducerea UDMR Timiş anunţă însă că îşi păstrează sprijinul pentru Dominic Fritz, candidatul Alianţei de Dreapta Unită.

“În baza deciziei conducerii județene a organizației UDMR Timiș, la alegerile locale din 9 iunie 2024, organizația îl va susține pe Alfred Simonis pentru funcția de președinte al consiliului județean Timiș.
Comunitatea maghiară se află în situații diferite în Timișoara față de restul județului, dar scopul UDMR este reprezentarea interesului comunității noastre în toate împrejurările. La baza acestei decizii pragmatice se află dialogul și acordul dintre părți, finalizate prin asumarea priorităților importante pentru organizația noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităților de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituțiilor maghiare și a programelor culturale cu interes maghiar din județ, până la inițierea parteneriatelor cu județele și țările aparținând Banatului Istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănățean”
, transmite UDMR Timiş.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţiile de consilieri judeţeni, maghiarii vor avea propria listă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.