Skip to main content

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Este o măsura despre care se vorbeşte de câţiva ani, necesară pentru prevenirea accidentelor, care au fost numeroase pe acest tronson de centură.

Conform datelor IPJ Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe cei 12,6 km ai centurii Municipiului Timișoara, au fost 20 de accidente rutiere în care trei oameni și-au pierdut viața, nouă au fost grav răniţi, iar alţi 32 au fost răniţi ușor.

„Printre cauzele generatoare ale accidentelor s-a evidențiat depăşirea neregulamentară şi neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare. Acest sector de drum este considerat cu risc din cauza numărului mare de accidente cu victime înregistrate pe doar 12,6 km”, transmite DRDP Timişoara.

Amplasarea parapetului de tip New Jersey a început dinspre comuna Dumbrăvița spre sensul giratoriu cu drumul comunal spre localitatea Covaci și va continua pe toată centura în funcție de mobilizarea antreprenorului contractat pentru această lucrare de siguranță a circulației.

Prin proiectul de așternere a covorului asfaltic, realizat în vara anului 2023, s-a aplicat marcajul linie dublă continuă, fiind lăsat spațiu pentru amplasarea ulterioară a parapetului de beton.

Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier se va desfășura dirijat, alternativ, în ambele sensuri, pe banda aferentă sensului deschis circulației.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.