Skip to main content

Video: Show total, în curtea Bastionului din Timişoara, la Noaptea Muzeelor! Au fost spectacolele cu foc, dueluri medievale şi expoziţii interactive

A fost o noapte plină, la Muzeul Naţional din Timişoara, unde publicul a fost aşteptat cu dueluri medievale, tabere de reconstituire istorică şi expoziţii interactive.

Evenimentele pregătite de reprezentanţii MNB au fost pe gustul timişorenilor de toate vârstele, care au luat cu asalt Bastionul.

CITEŞTE ŞI: Intervenţie a pompierilor, în parcarea unui supermarket! Maşini cuprinse de flăcări, în toiul nopţii

S-au format cozi, pentru vizitarea expoziţiilor, iar curtea Bastionului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să urmărească spectacolele medievale.

„Muzeul nostru, stăpânit de spiritul și moștenirea Banatului, s-a transformat într-un portal către trecut, prezent și viitor. Ne dorim ca experiența voastră la Noaptea Muzeelor 2023 să fie una memorabilă și călduroasă, așa cum a fost și pentru noi să vă avem alături. Sperăm că v-ați simțit parte din poveste și că am reușit să vă purtăm prin labirintul timpului, într-o călătorie plină de surprize și fascinație. Vă mulțumim, dragi vizitatori, pentru că ați dat viață muzeului nostru, pentru că ați pășit în lumea noastră și ne-ați oferit ocazia să împărtășim cu voi poveștile noastre”, transmit reprezentanţii Muzeului Naţional al Banatului.

Au fost deschise pentru public expoziţiile „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, „Prinț și Sultan. Decenii de Război și Fronturi Fluctuante la Hotarele Sublimei Porți”, „Istoria militară a Banatului”, „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, dar şi Muzeul Popa’s – expoziție de caricatură Ștefan Popa Popa’s.

Cei care au preferat activităţile în aer liber au putut vedea tabere de reconstituire istorică, ţinute din Evul Mediu, uniforme ale armatei romane şi otomane, dar şi săbii şi spade folosite în acele vremuri demult apuse.

De asemenea, au fost trase salve de tun, cu replici ale unor arme de artilerie din secolele al XVIII-lea şi al XX-lea, şi au fost puse în scenă show-uri cu foc.

sursa video: facebook/muzeulnationalalbanatului

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.