Skip to main content

Video: Show total, în curtea Bastionului din Timişoara, la Noaptea Muzeelor! Au fost spectacolele cu foc, dueluri medievale şi expoziţii interactive

A fost o noapte plină, la Muzeul Naţional din Timişoara, unde publicul a fost aşteptat cu dueluri medievale, tabere de reconstituire istorică şi expoziţii interactive.

Evenimentele pregătite de reprezentanţii MNB au fost pe gustul timişorenilor de toate vârstele, care au luat cu asalt Bastionul.

CITEŞTE ŞI: Intervenţie a pompierilor, în parcarea unui supermarket! Maşini cuprinse de flăcări, în toiul nopţii

S-au format cozi, pentru vizitarea expoziţiilor, iar curtea Bastionului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să urmărească spectacolele medievale.

„Muzeul nostru, stăpânit de spiritul și moștenirea Banatului, s-a transformat într-un portal către trecut, prezent și viitor. Ne dorim ca experiența voastră la Noaptea Muzeelor 2023 să fie una memorabilă și călduroasă, așa cum a fost și pentru noi să vă avem alături. Sperăm că v-ați simțit parte din poveste și că am reușit să vă purtăm prin labirintul timpului, într-o călătorie plină de surprize și fascinație. Vă mulțumim, dragi vizitatori, pentru că ați dat viață muzeului nostru, pentru că ați pășit în lumea noastră și ne-ați oferit ocazia să împărtășim cu voi poveștile noastre”, transmit reprezentanţii Muzeului Naţional al Banatului.

Au fost deschise pentru public expoziţiile „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, „Prinț și Sultan. Decenii de Război și Fronturi Fluctuante la Hotarele Sublimei Porți”, „Istoria militară a Banatului”, „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal”, dar şi Muzeul Popa’s – expoziție de caricatură Ștefan Popa Popa’s.

Cei care au preferat activităţile în aer liber au putut vedea tabere de reconstituire istorică, ţinute din Evul Mediu, uniforme ale armatei romane şi otomane, dar şi săbii şi spade folosite în acele vremuri demult apuse.

De asemenea, au fost trase salve de tun, cu replici ale unor arme de artilerie din secolele al XVIII-lea şi al XX-lea, şi au fost puse în scenă show-uri cu foc.

sursa video: facebook/muzeulnationalalbanatului

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.