Skip to main content

Speranţe uriaşe pentru bolnavii de cancer! Timişoara, din nou în cărţi, pentru Institutul Oncologic, prin PNRR

Timişoara ar putea primi banii necesari, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru construcţia unui Institut Oncologic.

Acesta ar urma să fie ridicat pe scheletul clădirii de pe Calea Torontalului, care iniţial a fost destinată Spitalului Municipal şi a cărei construcţie, demarată în urmă cu 27 de ani, a fost abandonată.

Astăzi, a fost depusă cererea de finanţare pe PNRR, în valoare de 197 milioane de euro, după ce studiul de fezabilitate a fost refăcut.

CITEŞTE ŞI: Prima zăpadă, prima intervenție din această iarnă, la Timişoara! Unde au acţionat echipajele de combatere a poleiului?

Anunţul a fost făcut de deputatul PSD, Alfred Simonis, care explică şi de ce construcţia Institutul Oncologic de la Timişoara nu a fost în cărţi, până acum.

„Nu mică mi-a fost mirarea în vară, când studiul de fezabilitate a fost finalizat cu o valoare halucinantă: 700 de milioane de euro pentru un institut oncologic! De trei ori mai mult decât ceva similar în Italia! Cu acestă valoare nu aveam nicio şansă să primim finanţare pe PNRR! Mi s-a confirmat încă o dată influenţa marilor operatori privați din sănătate în treburile statului. Au urmat câteva luni nebune în care, împreună cu ministrul Alexandru Rafila, am coordonat eforturile de aducere a valorii cu picioarele pe pământ, pentru a putea fi finanțați. Ne-am întâlnit săptămânal pentru a analiza evoluția modificării şi etapizării studiului de fezabilitate”, a scris Simonis, pe facebook.

Deputatul PSD mai spune că documentația este conformă, corespunde criteriilor impuse şi sunt şanse extrem de mari ca Timişoara să obţină finanţarea pentru acest proiect de importnaţă majoră.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.