Skip to main content

Semnal de alarmă, tras de Eugen Tomac, la Timişoara: Nedreptatea care ni s-a făcut, trebuie corectată în instanţă

Au trecut aproape trei luni de la votul negativ primit de România, cu privire la aderarea la spaţiul Schengen.

Valul uriaş de revoltă care s-a născut imediat după acel moment în rândul românilor, s-a atenuat, iar acum nimeni nu pare să îşi mai amintească de nedreptatea care i s-a făcut ţării noastre.

Însă, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, readuce subiectul în atenţia opiniei publice.

CITEŞTE ŞI: Ei sunt cei mai buni oameni de ştiinţă din România! Trei profesori de la UPT, în topul mondial al experţilor în electronică și inginerie electrică

Liderul PMP a demarat o acţiune la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în care cere anularea votului din data de 8 decembrie.

“Eu am făcut ceea ce trebuie, în sensul că am depus în termen, o acţiune la Curtea de Justiţie Europeană, pe acest dosar, în care cer ca votul din data de 8 decembrie să fie anulat, tocmai pentru că nu respectă criteriile prevăzute în Tratat şi în legislaţia Schengen. Acest proces va avea loc însă pentru a reuşi să depăşim oice barieră care poate interveni pe parcursul acestui proces, avem nevoie ca una dintre instituţiile care au calitatea de reclamant privilegiat”, a declarat astăzi, Eugen Tomac, care este şi membru al Parlamentului European.

Exact din această calitate a demarat o campanie de strângere de semnături cu care vrea să convingă Parlamentul European să intervină în acţiunea de la Curtea de Justiţie, în favoarea României.

“Această nedreptate trebuie corectată în justiţia europeană, întrucât România a aşteptat 12 ani (…) Demersul pe care l-am iniţiat nu este unul politic, ci este un semnal de alarmă”, a mai spus Tomac.

Petiţia “România merită în Schengen” prin care preşedintele PMP vrea să convingă Parlamentul European că românii sunt hotărâţi “să lupte pentru dreptate şi demnitate” poate fi semnată AICI.

CITEŞTE ŞI: Primarul din Recaș s-a ales cu salariul diminuat timp de șase luni, din cauza unui conflict de interese!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.