Skip to main content

Se va circula, în sfârșit, pe patru benzi din Timișoara până la autostradă, prin Dumbrăvița! A fost stabilită data pentru deschiderea traficului

Lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care leagă Timișoara de autostradă prin Dumbrăvița, realizate în proporție de 75%.

Președintele Consiliului Județean, Alin Nica anunță că în 15 decembrie, sau chiar mai devreme, se va putea circula pe patru benzi, din Timișoara și până la urcarea pe A1, de după Giarmata.

Lucrările au fost împărțite în două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu DN Centura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1.

În momentul de față, tronsonul 2, cuprins între șoseaua de centură și autostradă este practicabil încă de acum câteva luni, însă, zilele acestea, a fost turnat stratul de uzura a asfaltului, a fost montat parapetele de separare a sensurilor de mers și au fost realizate marcajele rutiere.

Constructorul a început, în urmă cu mai bine de o lună și lucrările pe Lotul 1, vorbim aici despre drumul care traversează Dumbrăvița, și unde au fost o serie de probleme din cauza stâlpilor de susținere a firelor de troleibuz. După nenumărate discuţii contradictorii între reprezentanţii CJT şi cei ai Primăriei Timişoara, a fost agreată soluţia privind mutarea a doar 69 de stâlpi din cei 200, pentru extinderea carosabilului la 4 benzi. Firma care se ocupă de realizarea lucrărilor a îndepărtat stâlpii, astfel că acum pot continua lucrările.

DJ691, drum județean foarte important atât pentru Timișoara cât și pentru localitățile riverane, este lărgit la 4 benzi, la primul strat de asfalt. Până în 15 decembrie, poate chiar mai repede dacă vremea ne permite, vom da drumul circulației la 4 benzi între Timișoara și autostrada A1, în condiții de șantier doar acolo unde va fi cazul. Avansăm intens pe toate laturile, la intersecții și borduri, precum și la semnalizarea rutieră, acolo unde lucrările sunt finalizate. La calea ferată se lucrează zi-lumină, iar până la finalul săptămânii se va circula normal pe partea finalizată, tronsonul doi fiind marcat și funcțional. Oamenii deja văd beneficiile unei astfel de lucrări, realizată în timp record. Acest lucru arată că, dacă ai determinare din partea administrației să rezolvi problemele cetățenilor, poți reuși fără complicații”, transmite președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Contractul inițial pentru realizarea acestei investiții a fost semnat în urmă cu patru ani, iar lucrările de proiectare și execuție erau estimate la 58.111.906,40 lei (fără TVA).

Între timp, întregul proiect a ajuns la o valoare de 100 de milioane de lei, după actualizarea preţurilor şi suplimentarea cu unele lucrări care nu au fost prevăzute în proiectul tehnic iniţial.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.