Skip to main content

Se lucrează la documentația pentru ultima bucată din Centura Mică a Timișoarei formată din drumuri județene! Este vorba despre tronsonul Ghiroda-Moșnița-Giroc

Consiliul Județean continuă demersurile sale de realizare a unei centuri alternative a Timișoarei, formată din drumuri județene.

CJT a început încă din 2016 să lucreze la Centura Mică. A preluat mai multe drumuri comunale care au fost transformate în drumuri județene. Acestea au fost reabilitate pentru a putea prelua din traficul din Timișoara. Practic este vorba despre un inel format din drumuri județene care ocolesc orașul.

În momentul de față au mai rămas două tronsoane de executat. Este vorba despre sectorul de drum dintre Moșnița Veche și Ghiroda, dar și drumul Moșnița Veche – Moșnița Nouă – Urseni – Giroc.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica spune că pentru primul tronson documentația este aproape finalizată și mai trebuie obținute câteva avize, după care va fi lansată licitația pentru execuție.

Intenția Consiliului Județean de interconectare a comunei Moșnița Nouă cu localitățile periurbane prin cadrul acelui proiect de realizare a așa zisei centuri mici sau a pseudocenturii Timișoarei cum îi spune, vom avansa cu încă două astfel de tronsoane care se află în faza de proiectare. Mă refer aici la tronsonul între Moșnita Veche și Ghiroda, drum comunal transformat transformat în drum județean, preluat de CJ anul trecut dacă nu mă înșel, care este în faza de finalizare a serviciilor de proiectare, adică proiect tehnic și studiu de fezabilitate, urmează mai apoi procedura de achiziție pentru execuția efectivă, evident după obținerea avizelor”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Cât despre cel de-al doilea tronson, Moșnița Veche – Giroc, aici încă se lucrează la documentație. Au fost cerute câteva studii suplimentare pentru avizare, care în momentul de față sunt în lucru. Liderul CJT spune că cel mai probabil, lucrările la acest sector de drum vor începe cel mai probabil anul viitor.

Celălalt tronson din Centura Mică a Timișoarei se referă la continuarea acestui drum județean de la Moșnița Veche la Moșnița Nouă, Urseni, Giroc. Ei bine aici e în lucru proiectul tehnic și studiul de fezabilitate. Avem contractat proiectantul, dar în urma solicitării avizatorilor a reieșit necesitatea de a realiza câteva studii suplimentare și ne aflăm în procedura de selecție a firmei care să execute aceste studii solicitate de Transelectrica, ANIF… După realizarea acestor studii, sigur vom trece la procedura de execuție efectivă. Noi ne așteptăm să finalizăm anul acesta partea de documentație și de obținere a avizelor, urmând ca anul viitor să facem aceste proceduri pentru execuția efectivă a acestui drum județean”, spune președintele CJT, Alin Nica.

Modernizarea drumurilor județene face parte din strategia CJT de realizare a unei centuri exterioare de ocolire a municipiului Timișoara formată din sectoare de drumuri județene, facilitând astfel fluența traficului în exteriorul municipiului.

Tot pentru a veni în sprijinul șoferilor, autoritățile județene au în plan amenajarea unui nou sens giratoriu pe drumul carea leagă Moșnița de Buziaș, în dreptul localității Albina. Asta după ce în zona respectivă au avut loc mai multe accidente rutiere grave.

Anul acesta avem cuprins în buget execuția unui sens giratoriu pe drumul județean care leagă Moșnița Nouă de Buziaș, în dreptul localității Albina. Este al 38-lea sens giratoriu pe care îl vom realiza din programul nostru de creștere a siguranței rutiere pe drumurile județene. Cred că accidentele care se întâmplă în zona respectivă vor fi mult mai puține după ce vom realiza acest element de infrastructură. Avem prevăzuți bani în bugetul de anul acesta inclusiv pentru partea de execuție și îl vom finaliza până la sfârșitul verii”, mai spune Alin Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.