Skip to main content

Se închide circulația pe Pasarela Îndrăgostiților, pentru că nu mai prezintă siguranță! Podul pietonal care leagă Parcul Copiilor de Parcul Poporului va demolat și construit altul în loc

Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara va fi închisă circulației pietonilor din motive de siguranță! Autoritățile locale au în plan modernizarea acestui obiectiv, însă pentru ca lucrările să înceapă efectiv mai trebuie obținut un aviz.

Studiu de fezabilitate pentru modernizarea pasarelei a fost trimis la Comisia Tehnică a Primăriei pentru a obține ultimul aviz. Apoi, documentația va fi supusă votului Consiliului Local, acesta fiind ultimul pas înaintea lansării licitației de execuție.

Unul din podurile pietonale ale Timișoarei trebuie refăcut. Pasarela Îndrăgostiților a fost construită acum trei sfert de secol și nu a mai fost reabilitată de atunci. A sosit clipa să o transformăm într-un pod pietonal modern. Acum finalizăm un ultim pas important, aprobarea documentației și a indicatorilor, avem avizele necesare și trecem cu investiția în plenul Consiliului Local. Accelerăm pe cât putem procesul ca să lansăm licitația de proiectare plus execuție și să începem și aici lucrările”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Pasarela Îndrăgostiților a fost construită în 1949 și este utilizată pentru a conecta Parcul Copiilor și Parcul Regina Maria (Parcul Poporului), respectiv intersecția dintre bulevardul Corneliu Coposu și strada Pestalozzi.

În prezent, pasarela pietonală se află într-o stare avansată de degradare. Din acest motiv, specialiștii au recomandat demolarea acesteia și construirea unei pasarele noi. Noua pasarelă trebuie să îndeplinească cerințele de dimensiune și portanță necesare pentru circulația pietonală, în conformitate cu reglementările în vigoare. În plus, noua pasarelă trebuie să permită trecerea liberă a ambarcațiunilor de agrement sau transport public de persoane pe Canalul Bega.

Noua pasarelă va fi construită dintr-o structură de oțel-beton, având o formă simplă și armonioasă. Aceasta va fi mai lată și mai spațioasă decât cea veche, va fi iluminată arhitectural și va avea puncte de belvedere lângă rampele de acces pentru a nu restricționa circulația pe pod.

Din motive de siguranță, accesul pe Pasarela Îndrăgostiților va fi închis complet începând cu data de 11.04.2023, conform deciziei comisiei de circulație.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.