Skip to main content

Se DAU sau NU SE DAU amenzi șoferilor prinși de sistemul Big Brother?

Haos total privind aplicarea amenzilor șoferilor prinși pe picior greșit de sistemul de management al traficului, montat la Timișoara.

Deși amenzile ar fi trebuit să curgă începând de astăzi, acest lucru nu se va întâmpla. Conform primarului Nicolae Robu, astăzi se vor aplica doar avertismente, astfel că șoferii au șansa să se obișnuiască cu noile modalități de supraveghere a traficului.

Va intra în funcțiune sistemul de traffic management. Începând de astăzi radarele din sistem și camerele video vor da informații care vor fi și analizate. Până acum informațiile au fost transmise, dar doar s-au stocat și din când în când s-a mai făcut câte un acces, atunci când ne erau semnalate diverse incidente. De astăzi sistemul este în funcțiune inclusiv cu această capabilitate a sa, pentru aplicarea de amenzi. Astăzi se vor da, probabil, doar avertismente”, a explicat primarul Nicolae Robu, care spune că decizia de amendare rămâne la latitudinea Poliției Rutiere.

“Nu noi dăm amenzile, noi doar punem la dispoziție imaginile și de aici se ocupă Poliția”, a mai completat Robu.

Cu toate acestea, polițiștii susțin că încă nu pot da amenzi. Se pare că deși omologate camerele de supraveghere și radarele montate în intersecții, nu au fost încă verificate metrologic.

Rămâne acum de văzut care va fi situația din teren.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.