Skip to main content

Se anunţă haos, în vămile din vestul ţării! Recomandările poliţiştilor de frontieră, pentru a reduce timpul de aşteptare

Mâine, începe minivacanţa de Rusalii, iar poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca românii să tranziteze în număr mare vămile, pentru a petrece zilele libere în alte ţări.

În acest context, sunt pregătite echipe suplimentare care să permită deblocarea punctelor de trecere a frontierei, în cazul în care situaţia o va impune.

CITEŞTE ŞI: Noi cursuri de formare profesională organizate de CCIAT în luna iunie!

Dar, pentru evitarea unui timp mare de aşteptare, oamenii sunt sfătuiţi să verifice online traficul prin punctele de trecere a frontierei şi să se deplaseze prin zonele mai puţin alomerate.

“Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut. În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră”, tansmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Recomandări:

  • Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
  • La frontiera româno-ungară sunt disponibile 12 puncte de trecere (la nivelul întregii țării), iar la frontiera româno-sârbă 5 puncte deschise în regim internațional, iar 3 puncte (PTF Lunga, PTF Valcani și PTF Foeni – deschise zilnic, între orele 08.00-20.00, pentru autoturisme și mijloace de transport până la 3,5 tone).
  • Recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate și verificarea documentelor necesare cetățenilor români minori la ieşirea din ţară. Informare corectă şi completă, din surse oficiale (condiţii călătorie state tranzitate/ destinaţie)
  • Consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţieipolitiadefrontiera.ro.

CITEŞTE ŞI: Atac dur al primarului din Ghiroda, după ce SMTT a anunțat că anulează transportul în comună! Spune că la mijloc e o răzbunare din rațiuni politice

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.