Skip to main content

Școala Generală 15 din Timișoara va fi complet reabilitată! A fost lansată licitația pentru desemnarea constructorului

Municipalitatea a lansat licitația pentru lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială nr. 15 din Timișoara, după ce aleșii locali au aprobat actualizarea valorii investiției.

Autoritățile spun că aceste intervenții aduse unității de învățământ vor contribui la scăderea abandonului școlar și ridicarea nivelului educațional pentru copiii din zona Fratelia.

Reabilitarea școlii din acest cartier se realizează cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu un an, la o valoare de 2,7 milioane lei. Creșterea prețului la materialele de construcții, inflația și majorarea salariilor din acest domeniu, precum și lucrările suplimentare apărute au condus la majorarea investiției cu peste 1,5 milioane lei fără TVA.

Consiliul Local a aprobat majorarea valorii contractului la aproximativ 4,7 milioane lei (inclusiv TVA) din care valoarea totală eligibilă este de aproximativ 2,7 milioane lei (inclusiv TVA).

Acum urmează desemnarea constructorului, iar abia apoi vor începe lucrările de execuție.

La Școala Gimnazială nr. 15 vor fi construite patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente, prin etajarea imobilului existent în care se desfășoară activități didactice.

Din cele două corpuri de clădire ale unității, doar unul este folosit în prezent pentru activități de învățământ. Cel de-al doilea corp de clădire, aflat într-o stare avansată de degradare, are funcțiune de anexă și este utilizat ca spațiu de depozitare.

Programul de reabilitare a școlii include și eficientizarea energetică a Corpului A destinat activităților didactice, prin realizarea izolației termice și prin amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș. Totodată, se va consolida structura de rezistență pentru a permite adăugarea de etaje și instalarea unui nou acoperiș, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei și modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la achiziție inițiată prin anunț de participare simplificat este data de 31 iulie ora 15:00.

Valoarea totală estimată este de 3.508.988.96 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.