Skip to main content

Școala Generală 15 din Timișoara va fi complet reabilitată! A fost lansată licitația pentru desemnarea constructorului

Municipalitatea a lansat licitația pentru lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială nr. 15 din Timișoara, după ce aleșii locali au aprobat actualizarea valorii investiției.

Autoritățile spun că aceste intervenții aduse unității de învățământ vor contribui la scăderea abandonului școlar și ridicarea nivelului educațional pentru copiii din zona Fratelia.

Reabilitarea școlii din acest cartier se realizează cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu un an, la o valoare de 2,7 milioane lei. Creșterea prețului la materialele de construcții, inflația și majorarea salariilor din acest domeniu, precum și lucrările suplimentare apărute au condus la majorarea investiției cu peste 1,5 milioane lei fără TVA.

Consiliul Local a aprobat majorarea valorii contractului la aproximativ 4,7 milioane lei (inclusiv TVA) din care valoarea totală eligibilă este de aproximativ 2,7 milioane lei (inclusiv TVA).

Acum urmează desemnarea constructorului, iar abia apoi vor începe lucrările de execuție.

La Școala Gimnazială nr. 15 vor fi construite patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente, prin etajarea imobilului existent în care se desfășoară activități didactice.

Din cele două corpuri de clădire ale unității, doar unul este folosit în prezent pentru activități de învățământ. Cel de-al doilea corp de clădire, aflat într-o stare avansată de degradare, are funcțiune de anexă și este utilizat ca spațiu de depozitare.

Programul de reabilitare a școlii include și eficientizarea energetică a Corpului A destinat activităților didactice, prin realizarea izolației termice și prin amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș. Totodată, se va consolida structura de rezistență pentru a permite adăugarea de etaje și instalarea unui nou acoperiș, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei și modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la achiziție inițiată prin anunț de participare simplificat este data de 31 iulie ora 15:00.

Valoarea totală estimată este de 3.508.988.96 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.