Scandalul din Apele Române, într-o nouă etapă: Se implică CSDR!

Tensiunile din Administraţia Apelor Române par departe de a se finaliza, după ce negocierile dintre sindicate şi conducerea ANAR au eşuat.

Este vorba despre negocierile privind noul contract colectiv de muncă, în cadrul cărora Federaţiile Aquarom şi Apehid au solicitat, printre altele, majorări salariale, acordarea unor sporuri de care beneficiază angajaţii altor instituţii din subordinea Ministerului Mediului şi evitarea numirilor arbitrare în funcţii de conducere.

CITEŞTE ŞI: Contracronometru! Fetiţă de 2 ani, salvată de pompieri
Cum conducerea ANAR a refuzat toate cerile sindicatelor, acestea şi-au anunţat intenţia de a declanşa conflictul colectiv de muncă.

A urmat o şedinţă de mediere între cele două părţi, la ministerul Muncii, însă rezultatele întârzie să apară.

Acum, Confederația Sindicatelor Democratice din România se solidarizează cu angajații din Apele Române şi solicită o mediere la ministerului Mediului.

“Vă solictăm întrevederea convinşi că veţi media cu înţelepciune şi profesionalis, aşa cum aţi dat dovadă în activitatea desfăşrată în calitatea de ministru, situaţia generate de discriminarea angajaţilor ANAR, din punct de vedere salarial, în raport cu ceilalţi angajaţi ai structurilor aflate în subordinea domniei voastre (…) Negocierile au fost duse pentru reglementarea unor situaţii de aplicare defectuoasă şi discriminatorie a legislaţiei pentru angajaţii ANAR”, se arată în adresa transmisă de CSDR, minsitrului Mediului.

În acelaşi context, Iacob Baciu, preşedintele CSDR, face apel către conducerea Apelor Române să nu facă numiri pe criterii politice, pentru a nu periclita funcţionarea sistemului.

“CSDR face un apel pe această cale către conducerea ANAR, ca până la finalizarea procedurii de conciliere/mediere să nu bulverseze sistemul, prin numirea în funcții de conducere a unor oameni fără competențe profesionale și, cel mai important, fără nicio vechime în muncă în domeniul gospodăririi apelor, o condiție esențială, parte din Legea Apelor 107/1996”, transmite CSDR.

CITEŞTE ŞI: Mâine se oprește apa pe Calea Martirilor și mai multe străzi din apropiere, din cauza unor lucrări la magistrală

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.