Skip to main content

Scandalul din Apele Române, într-o nouă etapă: Se implică CSDR!

Tensiunile din Administraţia Apelor Române par departe de a se finaliza, după ce negocierile dintre sindicate şi conducerea ANAR au eşuat.

Este vorba despre negocierile privind noul contract colectiv de muncă, în cadrul cărora Federaţiile Aquarom şi Apehid au solicitat, printre altele, majorări salariale, acordarea unor sporuri de care beneficiază angajaţii altor instituţii din subordinea Ministerului Mediului şi evitarea numirilor arbitrare în funcţii de conducere.

CITEŞTE ŞI: Contracronometru! Fetiţă de 2 ani, salvată de pompieri
Cum conducerea ANAR a refuzat toate cerile sindicatelor, acestea şi-au anunţat intenţia de a declanşa conflictul colectiv de muncă.

A urmat o şedinţă de mediere între cele două părţi, la ministerul Muncii, însă rezultatele întârzie să apară.

Acum, Confederația Sindicatelor Democratice din România se solidarizează cu angajații din Apele Române şi solicită o mediere la ministerului Mediului.

“Vă solictăm întrevederea convinşi că veţi media cu înţelepciune şi profesionalis, aşa cum aţi dat dovadă în activitatea desfăşrată în calitatea de ministru, situaţia generate de discriminarea angajaţilor ANAR, din punct de vedere salarial, în raport cu ceilalţi angajaţi ai structurilor aflate în subordinea domniei voastre (…) Negocierile au fost duse pentru reglementarea unor situaţii de aplicare defectuoasă şi discriminatorie a legislaţiei pentru angajaţii ANAR”, se arată în adresa transmisă de CSDR, minsitrului Mediului.

În acelaşi context, Iacob Baciu, preşedintele CSDR, face apel către conducerea Apelor Române să nu facă numiri pe criterii politice, pentru a nu periclita funcţionarea sistemului.

“CSDR face un apel pe această cale către conducerea ANAR, ca până la finalizarea procedurii de conciliere/mediere să nu bulverseze sistemul, prin numirea în funcții de conducere a unor oameni fără competențe profesionale și, cel mai important, fără nicio vechime în muncă în domeniul gospodăririi apelor, o condiție esențială, parte din Legea Apelor 107/1996”, transmite CSDR.

CITEŞTE ŞI: Mâine se oprește apa pe Calea Martirilor și mai multe străzi din apropiere, din cauza unor lucrări la magistrală

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.