Scandal, lângă Timişoara, din cauza unui concert!

Acuzaţii de mită electorală, după un concert DJ Project, care ar fi trebuit să aibă loc în cadrul unui eveniment finanţat din bani publici.

Este vorba despre Ruga din Dumbrăviţa, pentru care Alina Sperlea, consilier local, a antamat şi plătit şi artişti care să fie pe gustul tinerilor.

Doar că primarul Horia Bugarin a decis pe ultima sută de metri, să nu le permită celor de la DJ Project să cânte, pe motiv că la eveniment îşi doreşte doar muzică populară.

În aceste condiţii, Sperlea s-a văzut nevoită să amenajeze o altă scenă, pe care să urce DJ Project.

CITEŞTE ŞI: Tu decizi ce proiecte merită să fie finanţate de Primăria Timişoara! Start vot!

Evenimentul a atras un public mai numeros decât ruga, lucru care l-a scos din minţi pe primarul comunei, Horia Bugarin, care o acuză acum pe Alina Sperlea, de mită electorală.

“Am aprobat concertul, tocmai pentru a evita orice discuție politică. Din păcate, de aici lucrurile au luat amploare, concertul transformându-se de fapt intr-un eveniment concurent, cu program pe întreaga durată a serii, cu mâncare și cu băutură gratis pentru adulți, respectiv înghețată și activități gratuite pentru copii. Dezaprob acest tip de mită electorală, care nu a făcut altceva decât să dezbine comunitatea, determinându-i pe localnici să participe fie într-o parte, fie în alta. Ba mai mult, prin oferirea gratuită de mâncare și băutură s-a produs un prejudiciu comercianților locali participanți la Rugă, atât de încercați pe perioada pandemiei, și care s-au trezit cu o concurență neloială. Nu în ultimul rând, atât în timpul cât și la finalul evenimentelor a avut loc o adevărată campanie de defăimare a Rugii și asta doar din cauze politice”, spune Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa.

Reacţia Alinei Sperlea nu a întârziat să apară.

Într-o postare pe facebook, ea spune că de fapt primarul dezbină comunitatea, iar de organizarea concertului DJ Project s-a ocupat şi un consilier al lui Horia Bugarin.

“Referitor la DJ Project, aceștia au contactat unul dintre organizatorii Rugii, iar prin vocea consilierului primarului, Cosmin Dan, au primit acceptul pentru prezența pe scena Rugii de la Dumbrăvița, duminică, începândcu ora 22.00, Cosmin Dan asumându-și chiar realizarea unui afiș special. După acordul acestuia și acceptul DJ Project, Horia Bugarin s-a răzgândit și a interzis acest concert pe care tinerii Dumbrăviței îl doreau, iar acum invocă motive de natură religioasă. El, Horia Bugarin, care până acum doi ani nu știa unde unde se află biserica din comună, iar la finalul slujbei de duminică a spus în biserică că se simte obligat să fie acolo”, a scris Ana Sperlea.

Pentru evenimentul organizat de Primărie, a fost alocată de la bugetul local, suma de 40.000 de lei, la care s-au adăugat bani din taxele de participare și contractele de sponsorizare.

CITEŞTE ŞI: Nica îl amenință cu procese, pe un deputat USR, dacă nu șterge acuzațiile făcute pe facebook

Acum, primarul vrea să ştie din ce bani au fost plătiţi cei de la DJ Project, în condiţiile în care, spune el, veniturile Alinei Sperlea sunt de doar 1.500 de lei pe lună.

Aceasta i-a răspuns imediat primarului, într-o postare pe facebook.

“Noaptea minții! Este atitudinea unui om părăsit de toți cei care l-au susținut și au crezut în el, a unui om disperat și fricos. Evenimentul a fost susținut de oameni de afaceri din Dumbrăvița care pun suflet în această comunitate și care își asumă acțiunile lor, unul dintre ei fiind Sorin Davidean, care a suportat financiar o mare parte a evenimentului”, a scris Sperlea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Dominic Fritz şi Ruben Laţcău, vizitaţi de Moş Nicolae! Ce cadouri au primit în ghetuţe?

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae îi vizitează pe copii şi le aduce daruri, pe care le lasă în ghetuţe.

Noul vaccin anti-COVID adaptat noilor tulpini a ajuns în Timiș! Vezi aici cine îl poate face

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID adaptat noilor tulpini, au ajuns astăzi la Timișoara.

Corpul B al Liceului Calderon, reabilitat cu fonduri europene!

Primăria Timișoara reabilitează Corpul B al Liceului Calderon cu fonduri europene! Licitația s-a încheiat cu succes, iar contractul a fost semnat deja.

Reacţia directorului de la Pieţe, după protestul comercianţilor: Nu este nimic bătut în cuie!

Comercianţii din pieţele timişorene şi-au strigat astăzi revolta faţă de majorarea chiriilor cu 20%, care va intra în vigoare, de anul viitor.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.