Skip to main content

Scandal în şedinţa Consiliului Local Timişoara! Roxana Iliescu îl acuză pe Ruben Laţcău de populism şi jocuri de imagine

În urmă cu puţin timp s-a încheiat şedinţa în care consilierii locali din Timişoara au votat transmiterea unei cereri pentru trecerea terenului pe care funcţionează CET Sud din proprietatea Statului Român în proprietatea Municipiului Timişoara.

Dar, pentru că proiectul nu avea documente justificative ataşate, consilierul local, Roxana Iliescu, a cerut lămuriri de la şeful Direcţiei Patrimoniu, Cristian Franţescu.

CITEŞTE ŞI: A început competiţia internă în PNL Timiş! Nica şi Tabără, primii candidaţi anunţaţi la CJT şi Primărie

În primul rând, a întrebat dacă terenul respectiv, cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi este în domeniul public al statului sau în domeniul privat.

“Dorinţa de preluare a acestui teren este justificată, dar de la dorinţă la putinţă este cale lungă (…) În cazul în care aceste terenuri fac parte din domeniul privat al Statului, legea spune foarte clar că această trecere se face contra cost, la valoarea de piaţă. În cazul nostru, ne referim la peste 50 de hectare de teren şi m-aş aştepta ca Executivul, dacă tot lucrează la proiectul de buget, să aibă în vedere acest lucru”, a spus Roxana Iliescu, care a mai ridicat şi problema teritorială a terenului pe care funcţionează CET Sud.

Acesta este pe raza comunei Giroc, iar Iliescu spune că Primăria Timişoara poate cere, conform legii, de la Statul român, doar terenuri de pe raza municipiului.

Pentru că nu a primit răspunsuri clare, consilierul local de la Pro România a anunţat că nu va vota proiectul care, din punctul ei de vedere, este unul ilegal.

Asta l-a făcut pe viceprimarul Ruben Laţcău să o atace pe Iliescu, insinuând cu nu apără intresele timişorenilor şi ale oraşului.

„Răspunsurile sunt nesatisfăcătoare şi consider că o astfel de cerere ar fi nelegală, în sensul în care nu are un suport legal şi prin urmare nu voi vota proiectul”, a anunţat Roxana Iliescu.

“Nu suntem într-o instanţă de judecată, ci într-un for politic, iar dumneavostră sunteţi aici ca şi consilier, cu un mandat politic. În momentul acesta, dumneavoastră şi fiecare dintre noi, trebuie să luăm decizii. Da?! Să ne asumăm că este în interesul municipiului ca aceste 60 de hectare să treacă în patrimonial oraşului, oraşul să-şi dezvolte capacităţile de producţie, termoficarea să crească, să se dezvolte şi, mai ales, să ne asigurăm că niciodată nu vom fi în situaţia ca pe acel teren să răsară blocuri sau case”, a spus Ruben Laţcău, viceprimar al Timişoarei.

Avocată de profesie, Roxana Iliescu i-a spus lui Laţcău faptul că discursul lui este unul populist, lipsit de argumente, în contextul în care vânzarea unui teren din proprietatea statului către o persoană fizică sau juridică este aproape imposibilă, conform Codului Administrativ.

“Chiar să fiu trasă de urechi, în contextul în care am adus argumente jurdicie, mi se pare un pic cam exagerat. Da, este un vot politic, este o vorba despre o oportunitate, dar fiecare proiect de hotărâre trebuie să aibă un temei legal. Ceea ce votăm noi aici, trebuie să fie conform legii, pentru că altfel, pierdem în instanţă, iar municipiul a cam pierdut anul acesta în instanţă, nu doar dosare şi obiective, ci şi sume semnificative, pe care acum este nevoit să le plătească angajaţilor, avocaţilor… Aş fi suţinut acest proiect, dacă cererea noastră era una cu temei legal. Vom vedea finalitatea, pentru că altfel nu facem decât jocuri de imagine. Vezi Doamne, să nu ajungă acest teren în mâinile dezvoltatorilor, mafioţilor, ale celor care au căpuşat Coltermul. Haideţi să lăsăm gargara asta populistă şi să fim mai atenţi la dispoziţiile legale”, a replicat Roxana Iliescu.

CITEŞTE ŞI: Final de anchetă, în cazul fostului director de la SC Pieţe, acuzat că a furat maşina instituţiei! Ce au descoperit poliţiştii?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.