Salvat de la moarte, printr-o intervenţie chirurgicală realizată în premieră, la Spitalul Judeţean Timişoara

Spitalul Judeţean Timişoara bifează o nouă premieră medicală, prin intermediul căreia, un bărbat de 71 de ani a primit o nouă şansă la viaţă.

CITEŞTE ŞI: Doliu în lumea artistică! A murit interpretul melodiei “Dragoste la prima vedere”

Echipa Clinicii de Chirurgie Vasculară, condusă de prof. Dr. Mihai Ionac, împreună cu cea dea la radiologie intervenţională au realizat o interventie chirurgicală endovasculară modernă pentru tratarea anevrismului de aortă toracică descendenta (TEVAR).

Operaţia a fost coordonată de renumitul chirurg cardiovascular german, dr. Rolf Dammrau şi  a durat aproximativ o oră.

CITEŞTE ŞI: Galerie foto: 7 victime, într-un accident cumplit! Printre răniţi sunt şi doi copii

“Intervenţia a constat în montarea, pe cale endovasculară, a unui stent graft, la nivelul aortei toracice, dilatate anevrismal. Tehnica operatorie s-a realizat printr-o incizie de 5 cm, situată inghinal, și vine ca alternativă modernă, cu riscuri mult mai mici, la varianta chirurgicală clasică, ce presupune deschiderea toracelui, cu riscuri operatorii mai mari şi perioada mai lungă de recuperare”, explică reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara.

Materialele necesare intervenției au fost achizitionate prin programul de tratare endovasculară a anevrismelor aortice, finanțat de Casa Naționala de Asigurări de Sănătate.

La același pacient, în urmă cu o lună, s-a practicat, tot prin tehnici minim invazive, cura anevrismului de aorta abdominală, afectiune care, netratată la timp, ar fi putut duce la multiple complicaţii și, în final, la decesul pacientului.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.